Ett pizzabud blir en hjälte efter att ha hjälpt polisen att fånga en brottsling (+VIDEO)

av sofia

18 Juni 2023

Ett pizzabud blir en hjälte efter att ha hjälpt polisen att fånga en brottsling (+VIDEO)
Advertisement

När vi kliver upp på morgonen, fortfarande lite omtumlade och sömniga, vet vi redan ungefär vad som väntar oss under resten av dagen. Vårt arbete ligger högt upp på listan i tankarna hos de som har ett och det är inte alla av oss som har turen att jobba med något vi verkligen brinner för. Sedan finns det alla de där "extra" aktiviteterna som kan inkludera att hämta barnen från skolan eller en dejt för att gå ut och roa sig, etc... Allt är generellt sett mer eller mindre "förutbestämt" och vi vet vad som väntar oss. Men ibland blir det inte riktigt som man kanske hade tänkt sig.

Föreställ dig att gå till jobbet, utföra dina vanliga arbetsuppgifter och... bli en hjälte!

via Delcotimes

Advertisement
Bryanna Gallagher/Facebook

Bryanna Gallagher/Facebook

Tyler Morell, en leveranskille, skulle leverera ett par pizzor till ett hus i Middletown Township i Pennsylvania, nordost om Philadelphia. Det var tänkt att det skulle vara ett snabbt och enkelt jobb, utan problem, men det blev väldigt mycket mer komplicerat än så.

"Jag levererade två pizzor, en enkel och en pepperoni om jag inte minns fel. Jag ringde på klockan och en kvinna öppnade dörren, jag höll på att sträcka över pizza kartongerna till henne när vi båda hörde det höga ljudet av sirener." berättade mannen.

Kameran installerad på verandan till kvinnans hus fångade hela scenen som på några ögonblick förvandlades till ett riktigt äventyr.

Advertisement
Bryanna Gallagher/Facebook

Bryanna Gallagher/Facebook

I videon kan vi se en bil, en stulen Kia, anlända och bokstavligen köra in i trädgården hos en av grannarna, sladda på gräset och sedan fortsätta rakt in på uppfarten till ännu ett hus. Ett tydligt försök att vilseleda polisbilarna som följde efter honom.

"Jag vänder på huvudet och hör ljudet från en bil. Jag ser en bil köra upp på husets främre gräsmatta. Polisen var lite bakom och jagade den med sirener som tjöt", tillade killen.

Mycket kort därefter kan man se en man kliva ur det stulna fordonet och börja springa för livet för att fly från poliserna som nu har nått platsen. "Jag fattade snabbt mitt beslut. Jag måste hjälpa till på något sätt, sa jag till mig själv".

WATCH: 🍕Coccos Pizza Aston delivery driver finds himself in the middle of a high speed chase. His hands may have been full…. but his quick feet helps stop a suspect fleeing from Brookhaven Police. Brookhaven Police - PA. Coccos Pizza Aston More details tonight on 6abc Action News

Pubblicato da Bryanna Gallagher su Domenica 16 aprile 2023

Så den modiga pizzakuriren besämde sig för att ingripa. Efter att ha förstått i vilken riktning den flyende mannen var på väg, klev han fram och sträckte ut benet, vilket fick angriparen att snubbla och falla till marken! Och allt detta utan att tappa pizzorna.

Poliserna kastade sig sedan på brottslingen och arresterade honom: "Han gav oss den hjälp vi behövde, fick honom att snubbla, han gav oss tid att nå den mannen", sa Michael Vice, polischef, och berömde Tylers gärningar.

"Jag är så trött på att se brott begås, särskilt rakt under näsan på mig mitt på gatan. Så om polisen behövde en hjälpande hand eller en fot, är jag glad att jag var där!", förklarar denna vardagshjälte.

Hans agerande gjorde verkligen skillnad. Danielle Yeager, kvinnan som beställde pizzan, kallade det en "10 av 10 leverans". Vad tycker du om den här historien?

Advertisement