Han anmäler sin fru för att inte ha lagat lunch så polisen kommer beväpnad och arresterar henne

av sofia

09 Maj 2023

Han anmäler sin fru för att inte ha lagat lunch så polisen kommer beväpnad och arresterar henne
Advertisement

Relationen med en livspartner är mycket speciell. Att finna sin själsfrände är säkerligen en av de vackraste saker man kan uppleva i livet, precis som det även kan förvandlas till en av de värsta att "uppleva". Det kan vara komplicerat att leva länge med samma person och hela tiden anpassa sina behov. Hemligheten ligger i ömsesidig respekt och ständig kommunikation för att undvika alla former av obehag och konflikter.

Ibland nås dock "brytpunkten" och en separation blir oundviklig. Dagens historia är mycket originell då den handlar om en man och en hustru som "väntade" så länge att det slutade med att en av dem ringde polisen som tvingades komma och hämta kvinnan i handbojor. Orsaken till detta är minst sagt kontroversiell.

via Lasillarot

Advertisement
Timothy Krause/Flickr - Not the actual photo

Timothy Krause/Flickr - Not the actual photo

Gerardo, maken, anmälde sin fru Lina N, 45 år. Och han gjorde det för att hon inte "gjorde lunch åt honom": "Hon ger mig inte lunch, hon låter mig inte att äta, hon tvättar eller stryker inte åt mig, hon tar inte hand om mig på något sätt". Förklarade mannen för polisen.

Han erkände också att han blivit hotad flera gånger av kvinnan som ofta skrek åt honom att hon skulle lämna honom för en "bättre man". Det är därför inte klart om det även rör sig om psykisk misshandel i hemmet.

Det enda som är säkert är att denna historia ägde rum i Coahuila i Mexiko och att antalet uppgifter om liknande episoder i denna stad är minst sagt alarmerande.

Advertisement
Paduret Dan Cristian DanCristian/Publicdomainpictures - Not the actual photo

Paduret Dan Cristian DanCristian/Publicdomainpictures - Not the actual photo

Enligt uppgifter från National Public Security System, som rapporterats av redaktionen El Siglo de Torreón, har Coahuila sett en dramatisk ökning av fall av våld inom familjen, mer än 12 718 klagomål på bara ett år.

Även om det är mer sällsynt att offren för dessa övergrepp är män, kan detta faktiskt ske och kanske är det precis vad som hände Gerardo.

Äktenskapet, åtminstone det mer "klassiska", är ett särskilt band som baseras på ömsesidig respekt och tillit. Men stödet och arbetsfördelningen sker inte alltid på det mest rättvisa sättet, vilket skapar konflikt. Så vad kan man göra?

¡¡¡ECHAME LONCHE!!! MUJER A LA CARCEL…POR NO ECHAR LONCHE AL MARIDO Lina N de 45 años fue denunciada por su pareja...

Pubblicato da Piedras Negras en Red su Lunedì 1 maggio 2023

Vi bör alltid försöka hjälpa varandra och absolut aldrig hindra varandra, och våld i hemmet är aldrig okej av någon anledning. Ett rättvist samarbete bör vara en av de hörnstenar som ligger till grund för ett stabilt och sunt äktenskap, men också vilken typ av relation eller samlevnad som helst. Vad tycker du om saken?

Advertisement