Han kommer hem från en avkopplande semester, men hittar en stor spindel i sin resväska

av sofia

10 Maj 2023

Han kommer hem från en avkopplande semester, men hittar en stor spindel i sin resväska
Advertisement

Att resa är en av de vackraste och mest berikande upplevelserna vi kan ha i livet. Varje gång vi besöker en ny plats upptäcker vi olika kulturer, landskap, smaker och människor. En vacker resa öppnar våra sinnen och hjärtan, får oss att uppskatta mångfalden och skönheten i världen. Varje destination är också en möjlighet att ta hem souvenirer som minne från våra äventyr.

Men ibland är de souvenirer som kommer att förbli etsade i vårt minne de mest oväntade, de som vi hittar av en slump eller som vi aldrig hade velat ha, som i historien vi nu ska berätta för dig.

via Dailymail

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Efter att ha tillbringat två veckor i Mexikos djungel mellan Cancun och Tulum med flickvännen Emma Forrester, fick James Mugridge ett oväntat möte med ett djur som verkar vara en 12 cm lång mexikansk röd tarantula. Lyckligtvis är dessa spindlar fogliga och deras bett utgör ingen fara för människor. Men när James såg de lurviga tassarna komma ur hans jeans, skrek han okontrollerat eftersom han inte visste att den var ofarlig.

Efter att ha öppnat upp jeansen med ätpinnar upptäckte James att spindeln inte hade överlevt flygresan hem. "I en bråkdel av en sekund trodde jag att den levde och skrek rakt ut", erkände James. Paret hade sett flera taranteller på sina resor längs kusten, men ingen av dem hade tidigare bestämt sig för att lifta i James jeans.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

Mannen avslöjade att väskan med jeansen skulle tas med i kabinen, men det fanns inte tillräckligt med utrymme, så den placerades i lastrummet. "Jag tror att spindeln låg i byxorna i åtminstone ett par dagar. Vi hade tur att den låg i lastrummet, annars är jag rädd att den skulle ha överlevt och trivts i kabinen", kommenterade James.

Även om en tarantulas bett är värre än ett bis bett, är det inte dödligt, men James erkände att han var livrädd för det oväntade mötet med den åttabenta varelsen: "Det var verkligen det sista jag förväntade mig", förklarar han. Ett missöde som påminner oss om att det alltid är viktigt att förbereda sig när man reser till "vilda" områden och att man alltid bör ha i åtanke att små oväntade övveraskningar kan gömma sig på oväntade platser.

Advertisement