"Jag har inte längre något att säga till om angående min baby shower efter det att min svärmor tagit över"

av sofia

21 Maj 2024

Jag har inte längre något att säga till om angående min baby shower
Advertisement

En trend som blir alltmer populär är att hålla en fest för att avslöja könet på ett ofött barn. Ett par som väntar barn bjuder in nära familj och vänner för att på ett festligt sätt avslöja sitt barns kön.

Men som med alla evenemang krävs det stor planering. Problemen kan öka dramatiskt när en familjemedlem bestämmer sig för att bli involverad och ta över hela arrangemanget... och detta är precis vad som hände huvudpersonerna i denna berättelse...

via Reddit

Advertisement

Den gravid kvinnans berättelse

Freepik - Not the actual photo

Kvinnan i fråga vände sig till Reddit-forumet för att söka hjälp eftersom situationen med hennes svärmor hade blivit outhärdlig.

"Hon hade tagit alla beslut och till slut var min pojkvän tvungen att säga ifrån och berätta för henne att hon betedde sig som en översittare. Hon verkade till slut ge med sig och lovade att hon skulle sluta lägga sig i planeringen av min babyshower och bara komma som gäst. Men hon höll inte det hon hade lovat.", berättade den blivande mamman.

Svärmodern, som arbetade nära huvudpersonens butik, tittade in och med ursäkten för att hälsa, utbrast hon: "I vilket fall är festen jag har ordnat inte för dig, den är för mitt lilla barnbarn. Jag kommer att genomföra allt som jag hade planerat och om du inte gillar det, så är det ditt problem."

Kvinnan blev förstås chockad av dessa ord och beslutade sig för att ta saken i egna händer.

Advertisement

Bråket mellan kvinnan och hennes svärmor

Freepik - Not the actual photo

"Vi kommer att ha en separat babyshower. Några av mina familjemedlemmar och jag kommer inte att gå till min svärmors tillställning och kommer att ha vårt eget", skrev kvinnan. Hon tillade dock att hon inte alls var nöjd med den vändning som situationen hade tagit: "Min graviditet var önskad och jag var entusiastisk över det, men nu känner jag mig orkeslös. Under de senaste 5 månaderna har den kvinnan gjort allt för att sätta käppar i hjulet på mig." berättar hon.

Och det var inte slut där. "Jag är säker på att jag förr eller senare kommer att säga till henne rakt ut att jag är trött på hennes attityd och att det kommande barnet är mitt, inte hennes," säger hon. För att göra saken värre hade svärmodern meddelat att hon redan hade betalat för en fotograf som skulle ta bilder av den nyfödda bebisen medan mor och barn fortfarande var på sjukhuset.

"Jag är inte ens överens om detta. Jag har en nära vän som är professionell bebisfotograf och jag skulle föredra att hon fotograferar mig med min lilla bebis, inte en främling," förklarade den unga kvinnan. Till sist erkände hon att hon inte ville ha något mer att göra med sin svärmor och att hon inte ens ville träffa henne när hon passerade hennes butik på väg till jobbet. Sedan frågade hon användarna om råd om vad hon borde göra.

Kommentarerna från användarna på Reddit

"Jag tror att det är dags för dig att sätta dig ner med din pojkvän och ha ett långt samtal med honom. Sätt upp gränser som din svärmor inte får överskrida och insistera på att de alltid respekteras", rådde någon henne. "Jag förstår dig mycket väl: min svärmor gjorde något liknande. Hon hade också en könsavslöjande fest utan mig och min man... det var så konstigt..." skrev en annan.

"Du borde verkligen sätta gränser med din svärmor och tala om för henne att om hon inte respekterar dina beslut, kommer hon att nekas tid med barnet", skrev en tredje. Vad skulle du ha gjort?

Source:

Reddit

Advertisement