Föräldrarna beslutar att ge sin son deras dotters rum och det slutar med att hon flyttar hemifrån

av sofia

05 Februari 2024

Föräldrarna beslutar att ge sin son deras dotters rum och det slutar med att hon flyttar hemifrån
Advertisement

I dagens samhälle tvingas fler och fler barn att bo hos sina föräldrar även i vuxen ålder. Om de tidigare lämnade hemmet relativt tidigt, runt 20 års ålder, är det nu för tiden inte förvånande att se 35-åringar som fortfarande lever under samma tak som mamma och pappa .

Orsakerna till detta är olika, men frågan är en annan, nämligen hur mycket bör barn bidra med för att hjälpa till i hemmet? Är det rättvist att de betalar hyra? Kvinnan i den här historien berättade en historia som fokuserade exakt på detta ämne och ber nu om hjälp från människor på nätet.

via Reddit

Advertisement

Tjejens historia

Tjejens historia

RDNE Stock project/Pexels - Not the actual photo

Faktum är att hon vände sig till ett välkänt forum på nätet för att få åsikter och råd för att förstå om hon betedde sig på bästa möjliga sätt. Låt oss kika på vad som hände.

Hon är 27 år och bodde fortfarande hos sina föräldrar. För att göra det betalade hon dem en hyra på 1800 kanadensiska dollar i månaden. Hon bodde i sina föräldrars källare för att vara exakt och var ofta hemifrån. På grund av hennes arbete brukar kvinnan vara borta i 14 dagar i sträck och sedan vila i en vecka.

Hur som helst blev balansen i hennes liv fullständigt rubbad när hennes bror flyttade hem igen: "Min bror kom nyligen hem för att bo hos oss. Tyvärr förlorade han sitt jobb och har två barn att försörja, varav ett till och med är nyfött. Så han fick tillstånd av våra föräldrar att bo hos oss tills han har återhämtat sig", berättar 27-åringen på forumet.

Problemet med allt detta är att föräldrarna hade bestämt sig för att flytta sin dotter till ett litet rum – hennes mammas hobbyrum – och istället ge hela källaren till hennes bror. Hon höll dock inte alls med om att detta var en bra idé.

Advertisement

Förslagen från användarna på Reddit

Förslagen från användarna på Reddit

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Hon var inte överens om det beslutet, men hennes föräldrar svarade helt enkelt: "Vårt hus, våra regler!". Så, eftersom hon inte kunde nå en kompromiss med dem, bestämde hon sig för att flytta ut: "Jag gjorde en snabb beräkning och kom fram till att det att betala för ett rum på all-inclusive hotell, det vill säga komplett med städning, mat och få lite extra över för att ha kul, kostar mindre än vad jag betalar mina föräldrar i hyra", avslöjade kvinnan.

Därför meddelade hon sin familj om att hon hade tänkt att flytta och ingen hade något att säga. Åtminstone tills den första dagen av följande månad kom. Både hennes föräldrar och hennes bror hade kontaktat henne och frågat om pengar för hyran. "Jag lämnade hemmet, så varför ska jag betala hyra eller matvaror till er om jag faktiskt inte bor där längre?!", utbrast den chockade kvinnan.

Men hennes bror räknade med de pengarna för att klara sig och anklagade henne för att vara okänslig och självisk. Det dröjde inte länge förrän kommentarerna från andra användare kom: "Du betalade för ett utrymme som togs ifrån dig, du blev praktiskt taget vräkt från dina föräldrars hus! Hur kan de förvänta sig att du ska ge dem pengar om du inte längre bor där?!", började en användare.

"Först och främst tror jag att de bad om lite för mycket pengar i hyra och de slängde dessutom ut dig utan att tveka. Du är verkligen inte skyldig dem någonting", skrev ännu en. Vem tycker du har rätt?

Advertisement