Trots att han är 30 vill denna bror inte skaffa ett jobb och lever på deras föräldrar: "Jag står inte ut längre"

av sofia

26 November 2023

Trots att han är 30 vill denna bror inte skaffa ett jobb och lever på deras föräldrar: "Jag står inte ut längre"
Advertisement

Även om det kanske stämmer att det inte nödvändigtvis finns en väldigt specifik ålder för att göra en aktivitet eller prova en ny upplevelse är det också värt att fundera på hur vissa omständigheter kan påverka oss. På vilket sätt? Låt oss säga att det aldrig är för sent för att upptäcka något nytt, men det finns ett ögonblick i livet - vuxenlivet - där det är nödvändigt att ta kontroll över sitt liv och sluta bete sig som ett barn.

Huvudpersonen har väldigt starka åsikter i denna fråga och hennes frustration ledde till att hon vände sig till människor på nätet i jakt på råd och hjälp. Det största problemet i hennes liv är... hennes bror. Låt oss tillsammans ta reda på mer om vad den här historien handlar om.

Advertisement

En situation som är svår att hantera

En situation som är svår att hantera

Kvinnan i fråga skriver att hon inte längre vet vad hon ska göra för att få upp sin 30-åriga bror från soffan och tv-spel: "Han gör absolut ingenting konstruktivt under sina dagar. Han går från sängen till soffan, tittar på TV, spelar tv-spel i timmar och är uppe hela natten och tittar på fåniga videor på internet. Han sover i princip hela morgonen och slösar bort resten av tiden framför en skärm."

Enligt henne fortsätter situationen att urarta och deras föräldrar visar inga tecken på att vilja säga något till sin ende son: "De skämmer bort honom, de låter honom leva på deras besparingar, de säger inte åt honom eller ens uppmuntrar honom att hitta ett jobb" tillade systern som uppenbarligen är mycket trött på hela denna situation.

Hon å sin sida försökte prata med sin bror flera gånger i hopp om att få honom att inse vad han höll på med, men det fungerade aldrig. Så hon vände sig direkt till deras föräldrar och försökte få dem att förstå hur allvarligt problemet var och att de måste göra något åt saken. Svaret hon fick fick henne att bli arg...

Advertisement

Systerns ilska och användarnas råd

Systerns ilska och användarnas råd

Freepik - Not the actual photo

"När vi inte längre finns kommer du att behöva ta hand om honom. Kom ihåg att han fortfarande är din bror!", sa de som svar på hennes klagomål. Chockad över hela situationen bestämde hon sig för att vända sig till ett välkänt forum på nätet för att få råd om hur hon skulle agera.

"Jag har inte för avsikt att agera barnvakt för en vuxen man, han är helt enkelt oansvarig. Till och med hans hälsa lider av hans stillasittande livsstil och läkaren har varnat honom för de risker han står inför genom att obevekligt gå upp i vikt och äta en mycket obalanserad kost." Förklarar systern.

Hon berättar också att andra familjemedlemmar uppmanar mannen att hitta något att göra, men inte deras föräldrar. De fortsätter passivt att stödja deras sons sysslolöshet och "förfall". Många svarade därför på hennes förfrågan om hjälp genom att ge henne råd och stöd: "Han är inte en person med någon form av funktionsnedsättning, om han inte vill lyssna på dig är det inte upp till dig att ta på dig allt ansvar", skrev en användare, "Dina föräldrar gör ett misstag genom att ge honom allt gratis. Genom att göra så kommer han aldrig att förändras", skrev en annan. Till sist föreslog någon att kvinnan, när hennes föräldrar gått bort, borde ta det hon förtjänar från arvet och inte känna någon skuld över detta. Vad tycker du om denna svåra fråga?

Advertisement