"Jag tycker att min brors styvdotter inte är särskilt snygg och sa det till henne för att jag var desperat"

av sofia

14 Maj 2024

Jag tycker att min brors styvdotter inte är särskilt snygg
Advertisement

Familjebråk har troligen alltid funnits då det tycks vara en naturlig del av mänskligheten. Men när det gäller de nära och kära, strävar man alltid efter - och bör sträva efter - att komma överens.

Det är visserligen sant att även små gräl kan sätta djupa spår hos känsliga individer, såsom tonåringar. Olyckligtvis var det just detta som inträffade i denna berättelse där en bror och hans svägerska stod på motsatta sidor i ett försök att skydda sin dotter. Låt oss titta närmare på vad som hände.

via Reddit

Advertisement

Mannen berättar om den jobbiga situationen

Freepik - Not the actual photo

En av bröderna delade vad som hade hänt, han som tappade tålamodet, och han gjorde det genom att förklara sina skäl på ett Reddit-forum.

"Min bror har två döttrar: Bria, 14 år, hans biologiska dotter, och Leah, 16 år, hans sambos dotter. Jag älskar båda flickorna, jag vill understryka det, men jag kan inte längre stå ut med min svägerskas attityd", avslöjade han.

Han förklarade att varje gång någon i familjen ger Bria en komplimang, till exempel "Du är väldigt begåvad, vet du det?", så brukar hans svägerska avbryta med "Men Leah är också mycket begåvad, eller hur?". Detta beteende har irriterat huvudpersonen i denna berättelse.

Och så småningom ledde det till en obehaglig incident.

Advertisement

Orsakerna till familjebråket

Freepik - Not the actual photo

"För några dagar sedan var jag hemma hos min bror och de två tjejerna förberedde sig för att gå på fest. Jag tyckte att Brias klänning var förtrollande och hon såg verkligen vacker ut", sa den unge mannen.

Han hade uttryckt sina tankar genom att ge Bria en komplimang. Omedelbart ingrep hans svägerska och sa till honom: "Men Lea är också vacker, eller hur?!"

Vid det laget kunde mannen inte hålla tillbaka sin irritation och utbrast: "Nej, det är hon inte!". Kvinnan blev chockad av dessa ord och anklagade mannen för att vara okänslig och för att ha sagt något olämpligt. Han försvarade sig med att han inte menade det, men att hon borde sluta tvinga folk att ge komplimanger till hennes dotter.

Hela händelsen har naturligtvis lett till oenighet inom familjen, som nu ser negativt på mannens beteende. Vi får se vad Reddit-användarna har att säga om hans agerande.

Kommentarerna från användare på Reddit

"Med tanke på att du hade det där utbrottet inför alla, inklusive Leah, verkar det som att du inte visste hur du skulle hantera situationen. Vi talar om känslorna hos en 16-åring som redan är flyktiga på grund av puberteten. Även om jag förstår att din svägerskas beteende kan vara frustrerande, borde du inte ha sårat den unga flickan," skrev någon och fick mest positiv respons.

"Jag får intrycket av att du brukar, inte bara denna gång, använda två olika måttstockar för att bedöma Bria och Leah. Jag förstår att en av flickorna inte är en nära släkting, men kanske borde du omvärdera din inställning till henne: hon är trots allt en del av familjen," kommenterade en annan.

"Ursäkta, men kunde du inte bara ha sagt, 'Åh, vad ni är söta!'. På så sätt hade alla blivit glada och jag förstår inte att du inte tänkte på det själv." Tillade en annan användare. Vad tycker du om den här historien?

Source:

Reddit

Advertisement