En anställd kvinna förändrar sitt utseende på ett drastiskt sätt under arbetsdagen och hennes chef vet inte vad han ska göra

av sofia

24 April 2024

En anställd kvinna förändrar sitt utseende så pass mycket att det var svårt att känna igen henne
Advertisement

Yttrandefriheten är en av de största framgångarna, ett ideal som uppnås med svårighet och som gör det möjligt för alla att, med respekt för andra, fritt uttrycka sina åsikter eller känna sig representerade av ett visst utseende. Självklart finns det situationer där man dock bör anpassa sig något.

Det rör sig om vett och etikett som är en form av oskrivna regler till exempel på en arbetsplats. På vissa arbeten förväntas det att man upprätthåller en formell, professionell och elegant framtoning. En chef hamnade dock i en mycket svår situation när han tvingades hantera en situation med en av sina anställda.

via Reddit

Advertisement

Chefen berättar sin historia och ber om råd på nätet

Freepik - Not the actual photo

På ett Reddit-forum sökte en chef råd från internetanvändare om hur han skulle hantera en situation som rörde en av hans anställda.

"Jag skriver eftersom jag är osäker på om och hur jag ska hantera situationen... Jag är 38 år och kvinnan som ställer till problem för mig är bara 20. Jag är hennes chef och jag vill ge henne konstruktiv kritik utan att hon ska känna sig skyldig," skrev mannen.

Problemet? Kvinnan, som han kallar Michelle för att skydda hennes identitet, ändrar ofta sitt utseende flera gånger i veckan. Det är inget konstigt eller skandalöst, men hon blir nästan oigenkännlig när hon växlar mellan olika stilar under en och samma dag.


"Hon kom till jobbet med långt, blont hår, men efter lunch hade hon mörkt hår och en sidolugg som slutade strax under hakan. Även hennes klädsel hade ändrats då den grå klänning hade bytts ut mot en svart," avslöjade mannen.

Advertisement

Chefens problem med sin medarbetare

Racool_studio/Freepik - Not the actual photo

Båda stilarna som hon hade valt under samma dag var i enlighet med företagets klädkod. Dessutom var den 20-åriga kvinnans produktivitet utan anmärkning. "Min enda oro är att hon kan förlora trovärdighet på en professionell nivå," förklarade chefen.

"Vi har ofta möten, ibland till och med utanför arbetsplatsen, och vid mer än ett tillfälle var det tydligt att en del av våra klienter inte förstod att de hade att göra med samma person. Även under dessa möten förändrades hennes utseende så mycket att man kunde tro att det rörde sig om en annan människa...", fortsatte mannen att förklara.

Sedan avslöjade han "mysteriet": "Jag vet att den här tjejen inte har någon egen bil och förflyttar sig med kollektivtrafik. Jag hörde henne en gång säga att hon älskar att spendera sin lediga tid under lunchrasten på att gå till köpcentret nära vårt kontor och ibland klippa håret, byta färg eller göra en förlängning." Han frågade vad människor på Reddit tyckte, så låt oss se svaret från några användare.

Kommentarer från användarna på Reddit

"Jag tror att den här tjejen har ett annat jobb och kanske poserar som modell. Detta skulle kunna förklara dessa plötsliga och drastiska förändringar i hennes utseende", spekulerade en användare. "Är vi säkra på att det inte är peruker? Det verkar absurt att någon kan göra alla dessa förändringar och dessutom byta kläder på bara en timmes lunchrast!", hävdade en annan.

"Det kan låta som en galen idé, men tänk om hon har en tvilling? Det skulle inte förvåna mig så mycket... Jag har hört mycket konstigare historier än så här", föreslog en tredje. Vad tycker du om denna mycket märkliga historia?

Source:

Reddit

Advertisement