En man avslöjar att han inte längre kan hantera relationen med sin fru: "Hon är beroende av att gå på gym"

av sofia

22 April 2024

Ett par i kris på grund av att hon blivit gymberoende
Advertisement

Att göra fysisk aktivitet är verkligen ett av få tidlösa råd. Människor världen över är alla överens om att ifall det görs med måtta är det garanterat en hälsosam vana.

Därför är det alltså inte bara en fråga om utseende kopplat till ens personliga tillfredsställelse, utan också och framför allt ett "medel" som kan avvärja även sjukdomar som fetma. Ändå kände en person, en man, att han blev irriterad på grund av en av de mest populära fysiska aktiviteterna: gymmet. Faktum är att hans hustru verkar ha blivit besatt av att träna och detta äventyrar parets äktenskap...

via Reddit

Advertisement

Mannens berättelse

Mannen oroar sig för sin frus fixering vid att träna på gym

Freepik - Not the actual photo

Mannen vände sig till det populära Reddit-forumet på jakt efter värdefulla råd från internetanvändare, låt oss ta en titt på hans historia.

"Min fru är 30 år och har alltid hållit sig i form genom att träna regelbundet. Sedan hon var 18 brukade hon träna på gym, men på grund av jobbet har hon under de senaste åren föredragit att träna hemma eller springa utomhus. Sedan ett och ett halvt år sedan sa hon till mig att hon ville börja på gym igen och gjorde det.”, började vår huvudperson berätta.

Problemet uppstod dock när han insåg den kontinuerliga ökningen av tid och regelbundenheten som hans fru tränade med: "Först började hon gå bara på helgerna, sedan på morgonen innan jobbet och slutligen - dessutom - även på kvällen efter jobbet, allt detta 7 dagar i veckan!", förklarade mannen.

Deras tid tillsammans har minskat drastiskt och även om hans fru nu är gravid i fjärde månaden har hon inte minskat intensiteten eller regelbundenheten som hon tränar med det minsta.

Advertisement

Kommentarerna från användarna på Reddit

Freepik - Not the actual photo

"Jag försökte prata med henne, jag förklarade att jag saknar henne, att hon verkligen tillbringar mycket tid utanför huset - där på gymmet - och som svar på mina kommentarer blev hon arg. Jag tror att det börjar bli en ohälsosam vana för henne för hon är praktiskt taget stressad varje gång hon går hon till gymmet (som efter ett gräl med mig) och ännu värre om hon råkar missa ett träningspass på grund av ett arbetsåtagande blir hon irriterad och grinig...", förklarar hennes irriterade man.

Varför går inte mannen och tränar med sin fru? Enkelt: hon har definierat gymmet som "egentid" och vill vara där för sig själv. En miljö där hon har utvecklat nya vänskapsrelationer. "Några av mina vänner hävdar att hon har en relation med någon från gymmet och jag vet inte längre vad jag ska tro... Min fru hävdar att det hon gör är helt normalt...", avslutade mannen. Låt oss se vad användarna tycker.

"Jag tror att hon är en mycket orolig person vars behov är att ha allt under kontroll. Gymmet ger dig en känsla av att ha kontroll och det är därför hon kan ha blivit besatt av det", skrev någon, "Om hennes jobb är så stressigt borde hon försöka gå ner lite i arbetstid eller till och med överväga ett karriärbyte”, skrev ännu en person, ”Hon kommer inte att kunna behålla sin nuvarande träningstakt när barnet väl är fött och att få ett barn kommer att orsaka mycket stress. Jag tror att din fru behöver professionell hjälp”, skrev ännu en. Vad tycker du om det här?

Source:

Reddit

Advertisement