Pappan frågar sin 14-åriga dotter vad hon vill att det ska stå på hennes födelsedagstårta och hon svarar: "Jag bryr mig inte"

av sofia

20 April 2024

En pappa frågar sin dotter vad hon vill att det ska stå på hennes födelsedagstårta
Advertisement

Födelsedagen är en av de där speciella dagarna som påminner oss om livets skönhet, stadierna i vår tillväxt, de mål som uppnåtts och självklart även våra önskningar för framtiden.

Enligt traditionen ger man en gåva till födelsedagsbarnet: det är ett trevligt sätt att få personen i fråga att känna sig uppskattad, för att tala om att man bryr sig och hur mycket man älskar den. Faktum är att vi vanligtvis brukar ge något som vi vet att födelsedagsbarnet kommer att gilla för att visa att vi känner till hennes eller hans smak. Sedan kommer vi till födelsedagstårtan, som är ett annat måste för firandet. I det här fallet finns det inte mycket att tänka på: man väljer en som man tror att födelsedagsbarnet gillar och kan antingen göra den själv eller köpa en. Vill man skriva något på den väljer man nästan alltid en klassisk fras som: "Grattis på födelsedagen", men inte i det här fallet.

via Reddit

Advertisement

Den roliga historien bakom denna originella födelsedagstårta

Tonåringen hade uttryck sin önskan och fick som hon ville

Drobotdean/Freepik - Not the actual photo

En pappa tvekade inte med att ta sin 14-åriga tonårsdotters önskemål bokstavligt och publicerade det lustiga fotot som förevigade hela händelsen på Reddit-forumet.

"Jag frågade min dotter vad hon önskade sig på sin födelsedag, bland annat frågade jag henne vilket meddelande hon skulle vilja ha skrivet på sin födelsedagstårta", sa mannen under en intervju med Newsweek.

Flickan visade sig dock ointresserad och med en kall attityd svarade hon: "Skriv vad som helst, jag bryr mig inte". Ett ganska typiskt sätt att svara för den åldern, men pappan kände sig inte alls kränkt eller sårad av hennes ord och godkände faktiskt den unga flickans beslut. Bokstavligen.

Advertisement

Kommentarerna från användarna på Reddit

lagosharkyshake/Reddit

Vi kan faktiskt tydligt se och läsa det slutliga budskapet som hennes pappa valt: "Just write anything. I don´t care.", vilket betyder "Skriv vad som helst. Jag bryr mig inte." Mannen hade alltså låtit skriva exakt det som dottern sa!

Flickans reaktion när hon fick se sin tårta? Hennes pappa avslöjade att det var en blandning av häpnad och nöje: "Både min dotter och jag föredrar meddelanden av det här slaget framför klassikern 'Happy Birthday', eftersom den sistnämnda är så anonym och inte särskilt originell", förklarade mannen i en intervju med Newsweek .

Det var många användare på Reddit-forumet som kommenterade denna roliga historia: "Jag har en son som blir 14 i år och jag kan bara skratta när jag tänker på hur många gånger jag hör mig själv upprepa frasen som står skriven på tårtan", skrev en, "Men förlåt, sedan när frågar man födelsedagsbarnet vad hen vill ha skrivet på tårtan, borde det inte vara ett personligt budskap som du vill förmedla?", konstaterade en annan. "Den där tårtan är en "lögn", sa en annan och syftade på efterrätten som faktiskt mer ser ut som en stor kaka inuti en pizzakartong. Hur hade du reagerat på en sådan tårta?

Source:

Reddit

Advertisement