Ingen kommer på den här flickans födelsedagsfest, men mamman kommer på en riktigt bra idé för att få henne på bättre humör

av sofia

21 April 2024

Advertisement

Födelsedagen är ett speciellt ögonblick för många av oss. Det är en dag då andra tänker på oss, ringer oss för att gratulera oss, skickar ett meddelande, kanske spenderar lite tid med oss ​​och ger oss något speciellt. Kort sagt, årsdagen av en människas födelse är alltid en trevlig stund att fira med andra.

Det är ganska många som bestämmer sig för att anordna en liten fest för att fira med sina nära och kära och det är inte ovanligt att barn vill ha fester med massor av vänner. Detta är exakt vad en amerikansk mamma hade anordnat för sin lilla dotter, men det  blev inte riktigt som de hade tänkt sig.

Advertisement

När födelsedagsfesten inte riktigt blir som man hade tänkt sig...

Ivan Samkov/Pexels

Lex Fitzgerald är en mamma som på sociala medier berättade om det missöde som drabbade henne och hennes dotter. Lilla Willa ville gärna fira sin femårsdag med sina vänner och hennes mamma hade, för att göra henne glad, bokat plats på sin dotters favoritrestaurang. Inbjudningarna hade levererats, en del människor hade svarat att de skulle vara där, andra inte, men 20 minuter efter festens början stod den lilla tjejen fortfarande ensam vid bordet och väntade på vännerna som inte hade dykit upp. Ingen av gästerna var ens på väg. Hur kan detta komma sig?

Mamman kunde inte förstå, men hon tyckte mycket synd om sin dotter och skulle ha gjort vad som helst för att göra henne lycklig. Om vi ​​tänker efter så är det varje förälders högsta önskan att göra sina barn lyckliga med stora eller små saker. Att se ett barn må dåligt bara för att ingen kommer på hennes eller hans kalas är inte alls kul.

Vänskap är grundläggande för oss allas existens. En vän är den som står vid vår sida ​​i vått och torrt, den som vi kan släppa loss med, ha kul med eller kanske dela en hobby med och det spelar ingen roll hur gammal man är, det enda som räknas är den relation man lyckas bygga upp och hur mycket de ger oss på det känslomässiga planet. Om ingen däremot dyker upp på ens födelsedagsfest så tänker vi kanske att ingen bryr sig om oss eller vill fira oss. För att förhindra att hennes dotter skulle behöva känna så, tog Lex upp telefonen och försökte lösa situationen.

Advertisement

Något var på väg att förändras...

chrisna herbst/Flickr

Hur hanterar man en sådan situation för att undvika att en födelsedag blir total katastrof? Kvinnan valde att dela med sig av händelsen i en Facebook-grupp för sitt grannskap och bjöd in folk i området att delta i denna fest som ingen hade kommit på. Lex hade inte förväntat sig att någon skulle dyka upp, men blev istället positivt överraskad.

Många kom för att fira lilla Willa, och både vuxna och barn deltog, vilket gjorde dagen unik. Dans, sång, lekar, presenter, god mat och stor glädje omvandlade totalt en viktig dag som var på väg att bli en mycket sorglig tillställning. Dessa främlingars beteende gav mamma Lexs lite hopp för mänskligheten. Hur kan man klandra henne? Det är trots allt sällsynt att bevittna så mycket empati, altruism och välvilja mot en femårig flicka som de knappt kände. Till skillnad från hur hennes "vänner" hade agerat, valde grannskapets kvinnor, män och barn att göra en vänlig gest och fira födelsedagsbarnet som hon förtjänade att bli firad.

Ett ovillkorligt bevis av tillgivenhet och kärlek gentemot en annan människa som är rörande, upplyftande och återställer hoppet om en ljusare framtid fylld av solidaritet.

Advertisement