"Jag ville ha min mamma vid min sida under förlossningen så jag bad min svärmor åka och hämta henne, men hon gjorde inte det"

av sofia

11 April 2024

Advertisement

En mamma är en oersättlig gestalt. Hon ger oss livet, hjälper oss att växa, är en källa till mod och en axel att luta sig på. Kort sagt, en mamma är oersättlig och ingen annan i världen kan erbjuda den kärlek hon ger. Därför söker man efter henne i livets finaste och svåraste ögonblick för tröst, råd samt för att dela glädje.

I den här berättelsen längtade huvudpersonen efter sin mamma under sin förlossning, men hamnade i konflikt med sin svärmor som försökte förhindra detta.

Advertisement

Hennes svärmors beteende...

Cameryn Lester/Wikimedia commons - CC BY 3.0 DEED

Vår huvudpersons problem med sin svärmor uppstod när hon skulle få sitt tredje barn. Själv hade hon tillsammans med sin man, mormor, mamma och svärmor organiserat förlossningen in i minsta detalj. Mormodern skulle ha tagit hand om de två äldsta barnen, medan hennes man skulle ha varit med och svärmodern skulle ta på sig uppgiften att hämta vår huvudpersons mamma för att skjutsa henne, barnen och mormodern till sjukhuset.

En detaljerad plan där alla hade en uppgift att utföra, men fungerade allt verkligen så smidigt i slutändan?Tyvärr inte och allt detta på grund av en förändring i sista minuten.

Advertisement

Kvinnan berättar om hur dåligt den här situationen fick henne att må

"Vi hade planerat allt i tre månader - förklarade vår huvudperson - När jag åkte in för förlossningen meddelade vi min mamma och min svärmor på telefon. Efter 1 timme och 15 minuter dök min svärmor upp på sjukhuset ensam, sa att det var sent och att både hon andra behövde sömn. Jag sa till henne att åka och hämta min mamma omedelbart eftersom jag behövde henne, men det gjorde hon inte", fortsatte hon, "Jag blev väldigt besviken på henne, vilket aldrig hade hänt förut. Min mamma kom som tur var ändå i tid för att vara vid min sida, men jag kan inte förlåta min svärmor för det hon gjorde. Jag känner att jag inte kan komma över det, men de säger att jag överdriver."

Går en liknande situation att lösa? Det beror på människors personlighet, på hur de känner gentemot sin omgivning och om de kan förlåta ett dåligt beteende. Hennes svärmor borde ha följt de planer som de tillsammans hade fastställt långt innan och åka för att hämta kvinnans mamma eftersom hon verkligen kände att hon ville ha henne vid sin sida.

Förlåta eller inte?

Pickpik

Användarna ställde sig på kvinnans sida och hävdade att hennes svärmors beslut att "låta alla sova" istället för att hämta dem var helt felaktigt. Men med tanke på att det framgår av inlägget att klockan bara var 21.30, var det ju inte egentligen särskilt sent för att köra alla till sjukhuset. Vad tycker du?

Relationen till svärmödrar är som vi vet nästan aldrig enkel. Det finns dock undantag från denna regel, men vi kan inte förneka hur komplicerat det är att komma överens. Och framför allt, trots att man kanske har turen att ha en bra relation, kommer den aldrig ersätta den man har med sin mamma. Det var inte svärmoderns avsikt, men det var fel av henne att vara så säker på att hon kunde bestämma över de andra utan att beakta anledningarna till att hennes svärdotter betonade vikten av att ha sin mamma vid sin sida.

Kommer kvinnan att kunna förlåta henne? Vi hoppas verkligen att hon kommer att kunna göra det, om inte annat för sin egen skulle för att inte behöva uppleva en spänd stämning inom familjen och istället kunna njuta av allt det vackra med att ha en alldeles ny liten familjemedlem.

Source:

Reddit

Advertisement