Två år senare "hämnas" hon på sin svägerska: "Hon hade bett om 200 dollar för att ta hand om min son"

av sofia

07 April 2024

Två år senare "hämnas" hon på sin svägerska: "Hon hade bett om 200 dollar för att ta hand om min son"
Advertisement

Familjen är inte bara ett biologiskt band som man är kopplad till, den djupa meningen med en sådan grupp människor ligger i att stötta varandra, älska varandra och försöka hjälpa till i tider av nöd.

Det har förmodligen hänt var och en av oss åtminstone en gång i livet att ha vänt sig till våra föräldrar, syskon, svägerskor eller svågrar för att få hjälp, kanske på grund av ett oväntat problem som vi inte lyckades hantera på egen hand. Men vad skulle du göra om de bad dig om en massa pengar för att hjälpa dig? Det är denna punkt från vilken hela historien vi nu ska berätta utgår ifrån.

Advertisement

En konflikt svägerskor emellan

En konflikt svägerskor emellan

Kampus Production/Pexels

Problemet i fråga delades på Reddit och har två kvinnor som huvudpersoner. Historien berättas av en mamma som på grund av en obehaglig oväntad händelse tvingades be sin familj om hjälp, närmare bestämt sin styvbrors flickvän.

"Förskolan som min son gick på hade ett plötsligt dödsfall och eftersom det är en liten familjeägd anläggning tvingades de stänga och meddelade mig klockan 3 på natten - började kvinnan - Nästa dag skulle jag ha haft ett viktigt möte på jobbet och jag kunde inte missa det för allt i världen, så jag bestämde mig för att be min familj om hjälp att ta hand om mitt barn och den enda som inte var upptagen var min svägerska. - fortsatte hon - Jag ringde och hon sa till mig att hon kunde sitta barnvakt i bara 6 timmar och att jag skulle få "familjepris", vilket var 200 dollar."

Svägerskan skulle alltså inte ha tagit hand om barnet gratis, utan begärde en lön som inte alls var låg, trots att kvinnan hävdade att hon hade gett rabatt med tanke på att det var en familjeangelägenhet. Men varför begära lön om det är en nödsituation?

Advertisement

Dags för revansch

Dags för revansch

Jep Gambardella/Pexels

Författaren till inlägget förklarade att hennes styvbrors flickvän hade motiverat denna förfrågan med att hon beövde pengar för att försörja sig och att det lilla jobbet representerade en av få inkomster hon hade. Hon hävdade att hon inte hade något annat val även om, som vi läser i inlägget, det var henne pojkvän som försörjde henne och sedan hävdade hon att hon faktiskt dessutom gjorde henne en tjänst genom att inte begära sin vanliga timpenning. Mamman hade inget annat val än att tacka ja, men hon glömde aldrig sin svägerskas beteende och hur elakt det hade varit av henne att utnyttja situationen. Sedan en dag, 2 år efter händelsen, hamnade de båda kvinnorna plötsligt i en situation där rollerna var ombytta.

"Två år senare gör hon slut med min halvbror, men de har en son tillsammans och hon tvingas till slut hitta ett jobb för att försörja sig själv - kan man sedan läsa i inlägget - En dag sker en oväntad händelse, precis som det som hände mig, och hon frågar vem av oss familjemedlemmar som hade möjlighet att ta hand om hennes barn. Jag svarade att jag var tillgänglig och att jag skulle göra det för samma rabatterade pris som hon hade gett mig - berättar kvinnan - men hon blev arg då".

Användarna fick henne att notera en detalj...

Användarna fick henne att notera en detalj...

Ann Bugaichuk/Pexels

Uppenbarligen kunde inte svägerskan, när rollerna var omvända, acceptera att vår huvudperson bad henne betala ersättning för att få hjälp med sin son, trots att hon hade gjort samma sak några år tidigare. Förr eller senare kommer dagen då en ovänlig gärning kan slå tillbaka mot den person som ursprungligen begick den. Men vi är nyfikna på att höra vad de som läste inlägget kommenterade, vems sida tror du att de ställde sig på?

Det de påpekade gällde framförallt avgiften. För de flesta som kommenterade borde kvinnan inte ha bett om 200 dollar. Detta ansågs vara på tok för generöst med tanke på att det under tiden hade varit inflation och att priset borde ha höjts med minst 50, om inte 100 dollar. "Jag är ledsen, men du glömde inflationen, du borde ha dubblat priset" - lyder en kommentar.

Det var många som instämde i detta uttalande, medan andra underströk att man inom familjen faktiskt inte borde be om pengar för att hjälpa till någon gång ibland, utan att det borde göras av vänlighet. Vad tycker du om den här historien?

Source:

Reddit

Advertisement