"Jag bad min fru om att få ta ett faderskapstest och hon gick med på det, men jag tror att jag har förstört vår relation"

av sofia

19 April 2024

Advertisement

Att bli förälder innebär stor glädje för ett par, men att anpassa sig till en ny rytm, ett annat schema och det kontinuerliga behovet hos det nyfödda barnet kan vara påfrestande för föräldrarnas uthållighet. Berättelsen som vi vill dela idag handlar om en mycket trött mamma, som under de första två månaderna av sin sons liv, upprepade gånger bad om hjälp från sin make, som hade varit ganska frånvarande fram till dess.

Varför hade pappan inte funnits där? Han gav en förklaring i ett inlägg som han publicerade på nätet.

Advertisement

Orsaken bakom hans blandade känslor gentemot barnet

Yan Krukau/Pexels

När ett barn föds är det vanligt att föräldrarna delar på ansvaret och uppgifterna. Det innebär att inte endast en förälder ska ta ansvaret för matning, sömn, blöjbyten och barnets övriga behov, utan att dessa bör fördelas mellan båda föräldrarna. En man delade dock sin historia om hur hans fru, två månader efter deras barns födelse, kände behovet av att fråga honom varför han inte tog hand om deras son.

"Min fru är 32 år gammal, jag är 31 - började författaren till Reddit-inlägget - Eftersom hon var utmattad av att ta hand om den lilla bebisen ensam, frågade hon mig en dag varför jag inte gjorde något för att hjälpa henne. Efter att ha pratat ett tag sa jag till henne att jag inte kände mig bekväm med att ta hand om honom och att jag skulle vilja göra ett DNA-test - fortsatte han - Hon verkade inte arg över denna begäran, utan frågade bara varför jag inte hade sagt något tidigare. När resultatet kom, tittade hon på det och frågade mig om jag kände mig bekväm med att ta hand om vår son vid den tidpunkten och om jag hade tänkt göra något för att hjälpa henne."

Anledningen till att mannen ville ha bevis på att barnet verkligen var hans förklaras inte ordentligt. Denna förfrågan till hans hustru tycktes grundas i osäkerhet, och även om hon hade accepterat den, fick hans förfrågan som väntat konsekvenser.

Advertisement

Faderskapstestet

Rupinder Korpal/Pexels

Efter att ha fått resultatet började kvinnan bete sig annorlunda mot sin man. Hon blev kall och avvikande och när mannen försökte förstå orsakerna till detta blev svaret följande: "Hon berättade för mig att hon hade tappat all form av respekt mot mig - förklarade inläggets författare - efter 10 års samlevnad utan ens misstanken om en otrohet från hennes sida, kände hon sig sårad av min absurda begäran. Jag förstår inte varför hon känner så med tanke på att hon inte ens verkade arg när jag berättade för henne att jag ville göra testet. Nu har hon flyttat hem till sina föräldrar – fortsatte han – och jag tror att jag har förstört mitt äktenskap”.

Kvinnans beslut att flytta var fullt förståeligt för webben. Användarna förklarade för mannen att den första lugna reaktionen bara berodde på hans frus trötthet, men när hon insåg vad som verkligen hade hänt kände hon sig kränkt och visste kanske inte längre hur hon skulle bete sig mot sin man.

Hade mannen rätt att be om detta?

Att be om ett DNA-test är som att säga att man inte litar på sin partner. Om det inte finns särskilda skäl, eller om vi inte vet med säkerhet att vår partner har varit otrogen, är ett sådant påstående ett symptom på bristande tillit och även på respekt. Kände den här mannen sig inte bekväm med att ta hand om sin son eftersom han var rädd att det kanske inte var hans, eller var han så rädd för att bli pappa att han försökte hitta en ursäkt för att skjuta upp sitt ansvar så länge som möjligt?

Vad tycker du om allt det här?

Source:

Reddit

Advertisement