De bestämmer ett datum för sitt bröllop: "Min svärmor tog det inte bra eftersom det sammanfaller med en sorglig händelse som ägde rum för 30 år sedan"

av sofia

16 April 2024

Advertisement

Att välja datum för ett bröllop är ett mycket känsloladdat ögonblick inför den stora händelse som ligger framför ett kärlekspars liv. Man måste välja rätt period, välja den perfekta årstiden för att undvika dåligt väder, kanske tänka ut en dag som är särskilt symbolisk för paret, och så vidare tillsammans med många andra överväganden för ett sådant beslut.

Trots alla nödvändiga försiktighetsåtgärder kan det hända att det slutgiltiga datumet inte tas emot väl av alla gäster. Vad bör man göra i ett sådant läge? Tala om det för det blivande brudparet eller behålla det för sig själv?

Advertisement

Ett respektlöst val av datum enligt svärmodern

Анна Хазова/Pexels

Berättelsen i fråga handlar just om kommunikationen angående bröllopsdatumet för två ungdomar. Båda var 25 år gamla och bestämde ömsesidigt vilken dag de skulle uttala sitt ödesdigra ja, så de meddelade det till sina respektive familjer, och ingen hade den minsta invändning. Allt flöt på och det enda som återstod var att ordna allt inför det stora evenemanget. Men det var vid den tidpunkten som brudens svärmor berättade att hon hade några invändningar.

"En kväll pratade vi om foton för bröllopet - sa kvinnan på Reddit - och hon skickade ett meddelande till mig och frågade mig varför jag hade valt det datumet, med tanke på att hennes dotter hade avlidit bara två dagar före det bestämda datumet, 30 år innan. I det ögonblicket låtsades jag som att ingenting hade hänt, men vid närmare eftertanke hade min pojkvän och jag faktiskt redan reagerat på detta, men det var ju inte exakt samma dag, så vi tyckte inte att det var nödvändigt att ändra."

Och sedan berättar bruden att bröllopsdagen dessutom också var årsdagen av bortgången av en farbror som hon själv var väldigt fäst vid, men att hennes familj inte alls hade motsatt sig, eftersom de ansåg att det var ett utmärkt tillfälle för att hedra hans minne.

Advertisement

Hon talade om det vid fel tillfället...

RDNE Stock project/Pexels

Det är visserligen sant att det är svårt att inte tänka på en sådan obehaglig händelse, men det är minst lika sant att man skulle kunna passa på att på något sätt bearbeta smärtan av förlusten. Ett barn som inte finns där längre är något förödande, en känsla som inte går att beskriva, som inte har sitt like, men om andra barn lever är det också viktigt att fokusera på dem för att kunna hantera situationen lite bättre. Alla som tyvärr har upplevt en sådan tragedi vet mycket väl hur viktigt det är att hålla ett hårt grepp om sina nära och kära, men det kan hända att man trots all denna kärlek inte lyckas glömma en så traumtisk upplevelse.

Svärmodern i fråga kände kanske just detta, men vad hennes svärdotter blev irriterad över var inte att hon hade definierat valet som respektlöst, utan att hon hade gjort det först efter det att allt hade bokats och efter att mycket pengar hade investerats för den stora dagen. "Har jag fel att tycka att hennes beteende inte var korrekt eftersom hon väntade så länge med att säga något?"

Var det fel av hennes svärmor eller är det förståeligt?

Ketut Subiyanto/Pexels

Reddit-användarna var överens om att den blivande bruden inte hade fel när hon ansåg att hennes svärmors klagomål var malplacerat. "När jag meddelade datumet för mitt bröllop - skrev en kvinna - sa min mormor omedelbart att kriget hade börjat den dagen. Nästa dag bestämde vi oss för att ändra oss för att inte få henne att återuppleva dåliga stunder. Om bara din svärmor hade nämnt det omedelbart och förklarat hur mycket smärta ett sådant beslut kunde orsaka henne, tror jag inte att du skulle ha vägrat att ändra datum, och det hade varit mer förståeligt och korrekt”.

Men vi kan verkligen inte förneka hur mycket smärta denna kvinna kände, trots de 30 år som hade gått sedan den sorgliga händelsen. Hon kunde ha agerat annorlunda, detta råder det ingen tvekan om, men vem vet, kanske försökte hon bara acceptera det på något sätt, och först när hon insåg att hon inte kunde övervinna smärtan valde hon att prata om det.

Vem var det egentligen som hade rätt angående hennes sons och framtida svärdotters bröllopsdatum enligt dig?

Source:

Reddit

Advertisement