"Min syster har alltid drivit med min flickvän och jag vill därför inte ha henne som brudtärna, men hon tog illa upp"

av sofia

18 Maj 2024

Advertisement

Att ha en bror, syster eller både och är en ovärderlig skatt som man bör vara rädd om då de i sin rätta mening är personer man kan förlita på i både glädje och sorg. Bandet mellan syskon är ofta starkt, de delar allt med varandra och det är tryggt att veta att de alltid finns där, beredda att hjälpa till på alla sätt och när som helst i livet.

Dock är det inte alltid som syskon kommer överens i alla familjer. De är trots allt individer med skilda personligheter och temperament som tvingas interagera med varandra, och det finns ingen garanti för att relationen alltid är harmonisk. Detta är precis vad som inträffade i dagens historia.

Advertisement

Vikten av att ha en bror eller en syster...

Jessika Arraes/Pexels

Syskon är av stor vikt på grund av de släktskapsband som finns, men dessa relationer kan bli ännu djupare om en syster eller bror väljs för att spela en viktig roll vid livets stora händelser. Det är inte ovanligt att de väljs som vittnen vid ett bröllop, som gudföräldrar till en brorsdotter eller brorson, vilket gör deras band ännu starkare. Ofta är det brudens syster som blir brudtärna. Men måste det alltid vara så?

Detta var inte fallet i den här berättelsen. I just en sådan situation valde en kvinna att inte välja sin syster för en sådan viktig roll, inte av ilska, utan av en mycket specifik anledning. Hon förklarade tydligt sina skäl i ett inlägg på Reddit.

Advertisement

En jobbig situation...

Luis Felipe Pérez/Pexels

Användaren tog tillfället i akt att använda plattformen för att dela med sig av vad som hade hänt med hennes syster. Ibland kan man befinna sig i en svår situation och en utomståendes åsikt, kanske från någon man inte känner, kan hjälpa till att öppna ens sinne för nya perspektiv och bidra till lösningen av ett komplext problem. Det var troligen därför kvinnan valde att dela med sig av sin historia.

"Min äldre syster har alltid varit väldigt elak," började hon, "hon retade ständigt min flickvän, tyckte aldrig om henne och missade aldrig ett tillfälle att skapa konflikt. Min flickvän pratade sällan med min syster, jag har alltid sagt till henne att hon inte är ärlig och att det vore bättre att inte dela med sig för mycket. Min syster har också försökt vända henne mot mig flera gånger, vilket jag aldrig har uppskattat," fortsatte hon, "men nu när jag ska tillkännage vår förlovning och berätta för min familj att vi ska gifta oss, kommer allt att förändras."

Medan hon talade om detta för sina föräldrar lyssnade även hennes syster på samtalet då de hade högtalartelefonen påslagen, och just då inträffade något.

Gjorde bruden fel i att inte välja sin blivande mans syster som brudtärna?

Medan vår huvudperson diskuterade bröllopet, avbröt hennes syster samtalet för att framföra sina tankar om det och berätta om sin tärnklänning. "Jag stoppade henne direkt genom att ifrågasätta hennes antagande om att hon var inbjuden och varför hon dessutom tog för givet att jag skulle välja henne som tärna," står det i meddelandet. "Min syster började genast skrika, blev upprörd, och det blev även min mamma som blev rasande och krävde att jag skulle inkludera henne. Då sa jag till mina föräldrar att om de fortsatte att insistera, skulle de också bli uteslutna från ceremonin."

Det var en beklaglig situation som uppstod på grund av hur huvudpersonens syster behandlade sin flickvän. Först hade hon hånat henne, försökt skapa konflikt mellan paret, och sedan tagit för givet att hon skulle ha en viktig roll i bröllopet. Detta fick den blivande bruden att känna att hon behövde be andra människor om åsikter om situationen.

Som väntat stödde de som svarade på hennes förfrågan beslutet att inte ha sin syster vid sin sida under en så viktig händelse. Hur kan man klandra ett sådant beslut? Om en familjemedlem uppför sig illa, inte respekterar ens relation och dessutom försöker förstöra den på alla sätt, kan de inte rimligen förvänta sig att få en viktig roll vid speciella tillfällen, inte ens när det gäller syskon. Håller du med om detta resonemang eller har du en annan åsikt?

Source:

Reddit

Advertisement