Den här mamman valde att ha på sig en vit lång klänning på sin dotters bröllop: "Vem av dem är bruden?"

av sofia

06 Mars 2024

Den här mamman valde att ha på sig en vit lång klänning på sin dotters bröllop: "Vem av dem är bruden?"
Advertisement

Stora evenemang är det perfekta tillfället för att tillbringa lite tid tillsammans med sina nära och kära, speciellt bröllop är ett av de event då du försöker ha alla nära dig för att vara som lyckligast och uppleva unika känslor tillsammans. I detta ögonblick är det framför allt föräldrarna som är viktiga och nästan alla som gifter sig vill ha dem vid sin sida på den speciella dagen. De är grundpelarna i ens liv, de är grundläggande i ens existens och det är skönt att veta att de även den dagen finna där för att ge stöd.

Bruden och brudgummens mödrar och fäder, just på grund av den viktiga roll de har, står i centrum för uppmärksamheten. Naturligtvis ska de inte få mer uppmärksamhet än själva brudparet, eller det är i alla fall den allmänna regeln. Ändå verkar det som att vissa människor helt enkelt inte kan stå emot önskan om att stå i rampljuset och kommer att göra allt för att få gästernas uppmärksamhet.

Advertisement

Man bör aldrig försöka överskugga bruden

Man bör aldrig försöka överskugga bruden

Pxhere

På någons bröllop ska man aldrig, aldrig leta efter ett sätt att sätta de två huvudpersonerna i bakgrunden, men det finns många konstiga människor i världen och varför kan det exakt motsatta hända. Det som fick oss att reflektera över denna aspekt var inlägget från en användare som på Reddit delade ett foto från ett bröllop där man kan se brudgummen, bruden, den hennes mamma samt en liten tärna. En mycket vanlig bild som dock väckte stor uppståndelse, varför?

Det som väckte uppmärksamhet var den extrema likheten mellan klänningen som bruden bar och hennes mammas. Den sistnämnda var praktiskt taget en andra huvudperson - eller en första, med tanke på svårigheterna att skilja dem åt - och hon hade inte på något sätt ansträngt sig för att inte vara det. Men frågan som många ställde var: visste bruden om detta innan den stora dagen, eller var det en överraskning?

Advertisement

Hur ska man veta vem som är vem?

Hur ska man veta vem som är vem?

@ClaudiaLestat92/Reddit

Att svara på en sådan fråga är inte lätt och ingen av användarna hade det riktiga svaret, men bortsett från valet måste man säga att resultatet var minst sagt konstigt och "störande". På jakt efter de få ledtrådarna som fanns för att kunna känna igen den riktiga bruden hade de som såg inlägget många svårigheter att förstå vilken av de två kvinnorna som faktiskt gifte sig den dagen, var det kvinnan till höger eller till vänster om brudgummen?

Smilies täcker ansuktena på personerna på bilden, så det är inte lätt att hitta svaret på den frågan. Om man tittar noga märker man dock att en av de två kvinnorna har slöja, bär en bukett i händerna och har yngre hud.

"Jag har aldrig sett något liknande" - kommenterar många. En liknande situation inträffar ju som tur är inte varje dag. Vi vet mycket väl att det inte finns några skrivna regler för bröllop, men vi vet lika väl att det att klä sig i vitt inte alls är att rekommendera, om inte bruden själv har begärt det förstås. Den färgen, den där klänningen, den där spetsen, släpet och skorna samt alla andra detaljer tillhör bara dagens huvudperson och absolut inte hennes mamma.

Människor blev både upprörda och skämtade om saken...

Människor blev både upprörda och skämtade om saken...

Pickpik

Förvånade över denna kvinnas val, var det många användare som lämnade negativa kommentarer, men också skämtsamma kommentarer. De två detaljer som var mest iögonfallande var mammans kappa och hennes inte direkt diskreta hatt. "Jag fattade inte att det var en hatt - skriver en person - jag trodde att det var ett träd bakom henne", "Inget som inte ett gott glas rött vin kunde lösa" - kommenterar en annan; "Bruden var säkert medveten om detta, jag kan inte tänka mig något annat" - läser man sen.

Folk var väldigt förvånade och hade stora svårigheter att förstå vilken av de två kvinnorna som var bruden så många fällde sarkastiska kommentarer. Det stämmer visserligen att det numera är vanligt att ha lite mer originella bröllop som kanske är lite utöver det vanliga, men är det verkligen en grej att brudens mamma klär sig precis som bruden?

Har du någonsin sett något liknande och hur reagerade du i så fall?

Advertisement