Jag var på min systers födelsedag och min pojkvän friade till mig trots att han är hennes före detta pojkvän

av sofia

12 April 2024

Advertisement

Frieri, vilket vackert ögonblick. Ett ögonblick i livet där man nästan blir tvungen att kippa efter andan på grund av alla starka känslor. Det är svårt att föreställa sig ett mer magiskt ögonblick då vi äntligen kommer att ge vår partner svaret på denna romantiska fråga. Det är utan tvekan en mycket speciell upplevelse, speciellt eftersom den öppnar dörren till vad som kommer att bli den vackraste dagen i ditt liv, bröllopet. Skulle du någonsin tro att något skulle kunna förstöra det?

Så var det för en ung kvinna, särskilt på grund av det som hände direkt efter frieriet.

Advertisement

Han valde att fria vid fel tillfälle...

Rene Asmussen/Pexels

Historien delades på Reddit av en ung kvinna som berättade om hur hennes kille friade till henne. Hon och hennes pojkvän hade varit tillsammans ett tag, men han och kvinnans syster hade aldrig kommit särskilt bra överens. Författaren till inlägget erkände att de pojkvännen och systern hade gått på samma gymnasieskola och hade varit tillsammans en period innan systern hade varit otrogen mot honom. Detta är bakgrundshistorien till den här berättelsen.

"Till sin födelsedag ordnade min syster en överdådig fest och bjöd in både mig och min pojkvän - sa hon - det var första gången det hände och vi var båda entusiastiska över det. När det var dags att öppna presenterna, gick vi iväg för att ta en promenad runt stället och plötsligt gick han ner på ett knä och bad mig att gifta mig med honom - fortsatte inläggets författare - han hade inte ens någon ring med sig, han flätade helt enkelt bara samman två grässtrån och frågade mig ändå. Jag tackade ja direkt."

En underbar scen som inte gick obemärkt förbi av en vän till födelsedagsflickans uppmärksamma blick. Så när de återvände bland festens gäster, gratulerade många dem, men vår huvudpersons syster var väldigt arg över det som hände.

Advertisement

Ett oönskat frieri

Jonathan Borba/Pexels

"Jag blev chockad och jag ville inte tala om det för alla, speciellt eftersom vi firade min syster - skriver kvinnan - Efter en kort stund gick vi, men jag började få samtal och meddelanden från mina släktingar som talade om för mig att det jag hade gjort var fel mot min syster. Om jag hade sagt nej hade hon kanske inte blivit arg och jag hade inte uppfattats som den onda och den som sökte uppmärksamhet: vad tycker ni?".

Tyvärr var det ingen av de som läste inlägget som ställde sig på hennes sida. Även om de flesta framförallt var upprörda över hennes pojkväns beteende, påpekade folk för henne att mannen med största sannolikhet hade passat på att göra detta för att straffa sitt ex. Födelsedagsflickan hade varit otrogen mot honom och lämnat honom när de var tillsammans och han serverade sin lilla hämnd genom att fria till sin före detta flickväns syster mitt under hennes födelsedagsfest.

"Många frågor uppstår om varför han valde att göra det på det evenemanget, med tanke på att det bland annat var den första inbjudan han hade fått. Varför väntade han inte på ett mer lämpligt tillfälle även om ni stod vid sidan av? Hur kunde han inte lägga märke till vem som såg er? Om du stod med ryggen mot någon borde han ha sett vem som stod bakom dig" - lyder en av de många kommentarerna. "Han betedde sig illa, den som såg dig och valde att berätta det för alla andra gäster gjorde fel - kommenterar en annan användare - men du gjorde också fel eftersom du kunde ha talat om för honom hur olämpligt det ögonblicket var".

Vems fel var det?

Kort sagt var detta något som skulle kunna definieras som en riktig katastrof. Vad som skulle ha varit ett av livets vackraste ögonblick, förvandlades till en mardröm, så det var inte bara Reddit-communityt som inte stödde det, utan inte ens släktingarna, som ansåg att han verkligen hade gjort något smaklöst.

Och nu vill vi höra din åsikt: tycker du verkligen att det var så fel av henne att svara ja? Eller tycker du att ansvaret enbart låg på pojkvännen som var systerns ex?

Source:

Reddit

Advertisement