"Jag sa till min dotter att hennes bröllop hade varit ett misslyckande: hon hade betett sig illa mot gästerna"

av sofia

26 April 2024

Advertisement

De viktigaste elementen att organisera för ett trevligt och minnesvärt bröllop är många, men två av dem är särskilt oumbärliga: ceremonin och mottagningen. Ceremonin är själva huvudpunkten av bröllopet, och utan mottagningen skulle möjligheten att fira med vänner och familj inte finnas, vilket skulle göra evenemanget mindre roligt. Men är det verkligen så för alla?

Advertisement

Kul för brudparet, men en besvikelse för gästerna...

Pxhere

Bröllopsdagen är en unik stund för brudparet, men även för de närstående som de väljer att ha vid sin sida. Familj, vänner och kollegor samlas för att fira kärleken och dela glädje och nöje tillsammans. Dock blir inte alla fester lyckade, vilket historien från en bruds mamma tycks bekräfta.

I berättelsen kritiserar kvinnan sin dotter och svärson för deras bröllopsval som, trots att de tillfredsställde gästerna, också orsakade stor besvikelse. Mamman delade sin historia på nätet och uttryckte sina skuldkänslor över att ha sagt till sin dotter att hennes bröllop varit en besvikelse.

"Min dotter gifte sig för ett år sedan," sade inläggets författare, "och trots att arrangemanget kostade 20 000 dollar och brudparet var nöjda med dagen, var gästerna inte det. Det var ingen trevlig upplevelse alls. Jag var ärlig mot min dotter och förklarade vad jag tyckte och varför."

Advertisement

Var hon kanske för ärlig?

Needpix

Enligt en berättelse på Reddit hade det nygifta paret spenderat pengarna på att uppfylla alla sina önskemål, inklusive en brudklänning för 6 000 dollar, vilket skiftade fokus från gästerna. Ceremonin var välorganiserad, men de hade inte planerat någon form av förfriskningar efteråt. Gästerna var tvungna att själva betala för mat och dryck och blev till och med utan bröllopstårta. Denna obekväma och oväntade situation ledde till missnöje bland gästerna och kastade en skugga över inte bara brudparet utan även deras familjer.

Varför väntade mamman ett år innan hon delade sina åsikter med sin dotter? "Avslöjandet" skedde när ett annat bröllop planerades inom familjen, med brudens syster i huvudrollen.

"Min äldsta dotter erbjöd sig att hjälpa till med planeringen, men medgav att hon aldrig skulle vilja ha ett bröllop som hennes," skrev mamman. "När min dotter frågade varför, var jag ärlig och förklarade att hennes bröllop hade varit en besvikelse. Detta ledde till en konflikt mellan oss. Nu undrar jag om det var fel av mig att vara så uppriktig."

Mamma och dotter, vem har rätt och vem har fel?

Enligt användarna hade författaren av bekännelsen inte alls gjort fel, till skillnad från sin dotter. "Hur kan du hålla en fest till din ära där gåvor också förväntas, och inte tänka på att erbjuda mat eller dryck? Man kan inte bara närvara vid ceremonin och inget mer", skrev en person, "särskilt om det även innebar en resa för att nå bröllopsparet." Detta är en åsikt som många delar och som faktiskt återspeglar den allmänna uppfattningen om bröllop.

Det stämmer att brudparet är i fokus, att deras glädje och tillfredsställelse den dagen är viktig, men det är också sant att vänner och släktingar finns där för dem. Även om de inte är huvudpersonerna, förtjänar de lite uppmärksamhet och möjligheten att njuta av sällskapet utan att behöva ordna mat och dryck själva.

Vad är din åsikt om detta och, som gäst, hur skulle du ha reagerat på en sådan situation?

Source:

Reddit

Advertisement