"Min pappa såg fram emot att följa mig till altaret, men jag talade om för honom att det inte kommer att vara han som gör det"

av sofia

29 Maj 2024

Advertisement

Barn är det allra viktigaste för en förälder och det skulle göra allt för att ge dem ett lyckligt liv. Det är naturligt att hoppas att ens son eller dotter så småningom ska finna den rätta och gifta sig. Ett bröllop är en unik tillställning i livet, inte bara för de direkt inblandade utan också för deras nära och kära.

Föräldrarna är centrala figurer tillsammans med sina barn på bröllopsdagen, och särskilt för brudens far är tanken på att föra henne till altaret något stort. Det kan vara en dröm de har delat sedan hon var liten, och förväntningarna är stora. Men vad händer om det inte blir som planerat?

Advertisement

Vanligtvis är det pappan som följer sin dotter till altaret...

Евгений Шухман/Pexels

Att följa sin dotter till altaret på hennes bröllopsdag är en av de mest glädjefyllda upplevelserna för en pappa. Han är den som ger stöd under de mest emotionella stunderna och den som överlämnar henne i hennes partners kärleksfulla händer. Det är en härlig känsla, av ren lycka, ett obeskrivligt magiskt ögonblick. Men erfarenheten är inte densamma för alla, och det betyder inte att denna idylliska scen alltid blir verklighet.

För bruden i denna historia och hennes pappa var situationen långt ifrån en saga. Istället föddes det en konflikt om det gjorda valet. Historien delades i ett inlägg på Reddit, där den blivande bruden, inför sin stora dag, berättade om sitt beslut gällande vem som skulle följa henne till altaret. Man skulle kunnat tro att det skulle vara hennes far, men så var inte fallet.

Istället valde hon att hennes mamma skulle gå vid hennes sida. Varför gjorde hon det valet?

Advertisement

Vad var det som hände som fick henne att välja att inte ha sin pappa vid sin sida?

Pxhere

"Jag är 28 år och ska gifta mig," började den unga kvinnan. "Jag har aldrig haft en bra relation med min pappa. Han och min mamma skilde sig när jag var tio år, och sedan dess var han aldrig riktigt närvarande. Han bildade en ny familj, och jag började känna mig som en accessoar. Det var egentligen min mamma som tog hand om mig." Det var därför hon, när hennes far uttryckte glädje och var redo att ta på sig 'sin' roll på bröllopsdagen, meddelade sitt beslut att det inte skulle vara han.

Det skulle vara hennes mamma, inte han, som skulle följa henne nerför altargången. Varför? "Min mamma fanns alltid där för mig i varje ögonblick av mitt liv," förklarade bruden. "Hon övergav mig aldrig, medan min far var mer undanglidande. Jag hade alltid drömt om att ha henne vid min sida i det ögonblicket. Jag förklarade ärligt för min pappa hur jag kände, men han tog det inte väl och sa att han kände sig sårad."

En liten besvikelse för denna pappa som, trots att han hade hållt avståndet, var övertygad om att han skulle få den främre platsen.

Det var mamma som fick hedersplatsen...

Den blivande brudens val sågs som hårt av hennes bröder och andra släktingar, men för användarna var det inte ett avståndstagande från sin pappa. "Tänk inte att du bestraffar din pappa," står det i en kommentar, "utan se det från en annan, positiv synvinkel: du belönar din mamma för allt hon alltid har gjort." På detta sätt kan något som uppfattas negativt bli något vackert och fyllt av kärlek om det ses från ett annat håll.

Kvinnan hade tagit ett viktigt beslut som påverkade hennes far negativt, men samtidigt hyllade hennes mammas långvariga engagemang. Mamman hade alltid skött om allt, stöttat och varit där under olika stadier i hennes liv, och förtjänade därför den hedersplatsen, vilket de som läste hennes bekännelse höll med om.

I slutändan finns det inga fasta och orubbliga roller eller situationer i livet. Var och en bestämmer hur de ska agera baserat på sina egna erfarenheter och vem som funnits där under både goda och dåliga tider. Författarens mamma hade varit just detta, och det var en fin tanke att ha henne vid sin sida även på den viktigaste dagen i sitt liv. Instämmer du?

Source:

Reddit

Advertisement