"Min flickväns brudtärna har bokat in sitt bröllopsdatum dagen efter vårat... vi är mållösa"

av sofia

26 Mars 2024

"Min flickväns brudtärna har bokat in sitt bröllopsdatum dagen efter vårat... vi är mållösa"
Advertisement

Vad är ett bröllop? Det är en ceremoni, skulle många skulle säga, och det stämmer verkligen. Men denna förening är också det finaste sättet att besegla kärleken mellan två personer, att kraftfullt bekräfta önskan att vara tillsammans med den andre och att formalisera detta genom en konkret och skriftlig akt. Det sägs alltid att bröllopet är den bästa dagen i en människas liv, men i vissa fall kan den på något sätt förstöras av andra människors handlingar. Som till exempel vadå?

Låt oss återberätta en historia som har dykt upp på nätet.

Advertisement

Ett mycket "speciellt" val

Ett mycket "speciellt" val

Engin Akyurt/Pexels

Alla par som beslutar att gifta sig önskar att deras dag ska vara perfekt, att allt är organiserat så väl som möjligt inför den stora dagen, och att, om vi är ärliga, vara i centrum av uppmärksamheten. Det är normalt att det är så. Allt är planerat: platsen är bokad, oavsett om det är en religiös eller borgerlig ceremoni, restaurangen är vald, vittnen och tärnor är utsedda, och alla andra detaljer är på plats. Nu, när förberedelserna är avklarade, återstår bara att vänta på den stora dagen och föreställa oss hur fantastisk den kommer att vara.

Men vad skulle du göra om din tärna, din bästa vän och förtrogna, trots att hon kände till både datum, tid och detaljer för bröllopet, bestämde sig för att boka in sitt bröllop direkt efter ditt? Detta är vad vännen till bruden i centrum av denna berättelse gjorde, som trots att hon känt till händelsen i över ett år och blivit utvald till brudtärna, bestämde sig för att hennes bröllop skulle äga rum exakt nästa dag.

Ett ganska riskabelt beslut som satte hennes vän och den förstnämnda bruden i svårigheter, men även gästerna som skulle närvara vid båda ceremonierna.

Advertisement

Beslutet...

Beslutet...

Jacqueline James/Pexels

Den blivande brudgummen valde att dela denna berättelse på nätet. Paret som är i centrum av denna historia förlovade sig officiellt 2022 och beslutade att de skulle gifta sig efter två år. Han meddelade omedelbart beslutet till vänner och familj och angav en specifik dag i september och även den valda tiden. Under tiden skulle det ha varit två mycket hektiska år under vilka förberedelserna skulle ha tagit upp det mesta av parets tid. Vid denna tidpunkt valde bruden också ut tärnorna, bland vilka hennes bästa vän. Ett självklart val, men ett år senare skulle även denna vän få frågan om hon ville gifta sig.

Underbara nyheter, synd bara att hon, trots att hon var medveten om sin bästa väns planer, bestämde sig för att boka sitt datum samma år, samma månad och dagen efter det första parets bröllop. Inte nog med det, hon bad också den "första" bruden att vara tärna bara några timmar efter hennes eget bröllop. En väldigt trasslig situation som gav upphov till många problem.

Två stora event direkt på varandra...vilket ska man välja?

Två stora event direkt på varandra...vilket ska man välja?

Alexander Mass/Pexels

De två evenemangen skulle därför ha ägt rum på fredag ​​och lördag under samma vecka och det blev komplicerat eftersom många av deras vänner var gemensamma och det inte hade varit lätt för dem att vara närvarande vid båda, varken fysiskt eller ekonomiskt. Det första paret skulle alltså ha haft stora svårigheter med tanke på att många skulle vara tvungna att välja. Vad skulle de göra? Det var många gäster som motvilligt informerade den "andra" bruden att de inte skulle kunna medverka och bland dessa fanns även huvudpersonen i den här historien, tillsammans med sin blivande man.

Det andra bröllopet riskerade att bli utan de flesta av gästerna, vilket ledde till att kvinnan, enligt en uppdatering av inlägget, beslutade att skjuta upp evenemanget en månad så att alla kunde närvara vid båda tillställningarna.Ändå bestämde sig den "första" bruden för att hon inte skulle vara tärna på sin väns bröllop på grund av hur hon hade betett sig. Hon var mycket besviken på den hon trodde var hennes bästa vän.

Vad hade människor för åsikter om allt detta?

Vad hade människor för åsikter om allt detta?

Vinicius Quaresma/Pexels

Det dröjde inte länge förrän användarnas reaktioner kom och de flesta var eniga om att tärnans beteende var felaktigt. "Jag har verkligen intrycket av att den här tärnan vill tävla med bruden, varför skulle hon annars göra något sånt här?"; "Hur hade du tänkt organisera hela ceremonin, även bara från en logistisk synpunkt, och vad skulle gästerna som var bjudna på båda bröllopen göra?"; "Det är en opraktisk idé som bara skapar stress för båda paren, så varför planera något sådant?" - det här är bara några av kommentarerna till historien och man märker verkligen att diskussionen om den "andra" brudens attityd fick starka reaktioner.

Vad tycker du? Vilken av de två blivande brudarna håller du med om och varför?

Advertisement