Den här kvinnan vill inte vänta på gäster som har svårt att bestämma sig och skickar därför ut inbjudningskort med utgångsdatum

av sofia

04 April 2024

Den här kvinnan vill inte vänta på gäster som har svårt att bestämma sig och skickar därför ut inbjudningskort med utgångsdatum
Advertisement

Många av oss kommer förmodligen förr eller senare i livet tvingas möta de ansträngande förberedelserna inför ett bröllop. Framtida brudar i synnerhet - de för vilka den ödesdigra dagen kanske är mest viktig - kan lätt bli stressade när de försöker planera varje liten detalj av bröllopet. När du bokstavligen inte vet hur många människor du har att göra med ökar problemen och stressen ännu mer...

Så en kvinna bestämde sig för att sätta stopp för, eller åtminstone försöka begränsa, stressen som orsakas av väntan för att få svar på bröllopsinbjudningarna. På vilket sätt? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement

Stressen från att planera ett bröllop

Namnet på skaparen av denna "lösning" är Nishma Mistry och hon är en 39-årig kvinna specialiserad på marknadsföring. Alltför ofta i sitt jobb som eventansvarig har hon hört samma gamla frustrerande historia: "Jag vet inte exakt hur många som kommer... många har inte gett mig bekräftelse än."

Det säger sig självt att det är viktigt att veta det exakta antalet deltagare, åtminstone på ett ungefärligt sätt, annars kommer en stor del av evenemanget att misslyckas. Platsen måste vara tillräckligt rymlig, mat och dryck kan absolut inte saknas, antalet bord på mottagningen måste bokas och så vidare.

Nishma vet mycket väl, även från sin direkta personliga erfarenhet, hur tröttsamt det kan vara att sköta ett bröllop och hon förklarade att hon själv var tvungen att ringa alla över 500 gäster för att bekräfta deras eventuella närvaro. Så trött på alla evigt obestämda människor och de som inte hittar viljan/modet att tacka nej till en inbjudan kom hon på en genialisk lösning.

Advertisement

Nishma Mistrys innovativa idé och användarnas åsikter

Nishma Mistrys innovativa idé och användarnas åsikter

wirestock/Freepik

"Vi beklagar att du inte kan komma till vårt bröllop", "Vi hade gärna velat ha dig bland oss, men gästantalet har redan bekräftats. Vi kommer att sakna din närvaro""Tyvärr har svarstiden för inbjudan gått ut, och vi har inte mottagit ditt svar. Vi beklagar detta. Med vänliga hälsningar, brudgummen och bruden."

Det här är några exempel på förkonstruerade fraser som finns i några typiska inbjudningar: syftet är lika tydligt som det är genialiskt, det vill säga att införa en rimlig tidsgräns för att få ett svar. Allt du behöver göra är att - baserat på bröllopsdatumet - sätta den deadline du vill ha för att inte tvinga hantera gäster som inte kan bestämma sig eller svarar i sista minuten.

För att inte tala om de som bekräftar sin närvaro och sedan inte kommer... allt detta kan undvikas genom att följa den strategi som Nishma föreslagit. Men många användare tyckte att detta "tvång" var smaklöst, samt definierdade det både som som oförskämt och olämpligt.

Andra har istället anammat hennes initiativ och kallat det briljant. Å andra sidan som Nishma sa "Om någon inte ens bryr sig om att svara på din inbjudan, då förtjänar de verkligen inte att du oroar dig för huruvida de kommer att ta upp en plats och behöver mat på tallriken eller inte". Vad tycker du om det här?

Advertisement