Brudens bästa vän stjäl brudklänningen: "Jag kan inte tro att hon faktiskt gjorde detta"

av sofia

17 Januari 2024

Brudens bästa vän stjäl brudklänningen: "Jag kan inte tro att hon faktiskt gjorde detta"
Advertisement

Ett bröllop är en av de mest unika och betydelsefulla händelserna i en persons liv, så det är viktigt att kunna dela både sin oro och sin glädje med sina nära och kära och barndomsvänner, det vill säga de människor som alltid har funnits vid vår sida.

Men vad ska man göra när en speciell vän, ens bästa vän, beter sig själviskt och sårar våra känslor? Detta är vad som hände med den unga huvudpersonen i denna berättelse som strax före sitt bröllop insåg hon att hon hade en verkligt opålitlig person bredvid sig...

via Reddit

Historien om en brudklänning som "blev tagen som gisslan"

Historien om en brudklänning som "blev tagen som gisslan"

Freepik

Ceremonin, mottagningen, alla förberedelser... det finns en hel del saker som kräver noggrann planering när man organiserar ett bröllop. Men lyckligtvis är man sällan ensam och förutom din partner är dina närmaste vänner nästan alltid redo att hjälpa till! Eller så borde det i alla fall vara.

Tjejen i den här historien berättade, på ett välkänt forum, sin minst sagt ovanliga upplevelse som hon hade med en av sina nära vänner.

Allt började när den blivande bruden, efter mycket sökande, äntligen hittade sina drömmars bröllopsklänning. Det var en elegant och vacker klänning från ett känt (och ganska dyrt) märke. Det enda problemet var platsen där den såldes på vilket var New York som låg långt från staden där den blivande bruden bodde.

Men en mycket nära vän till henne bodde inte långt från butiken i fråga och erbjöd sig genast att hjälpa till. Hennes vän skulle alltså ha köpt klänningen till henne och sedan skulle bruden ha betalat henne för resan och dessutom gett henne lite extra pengar för besväret, men det blev inte riktigt som hon hade tänkt sig.

Advertisement

Reaktionerna och kommentarerna från användarna på Reddit

Reaktionerna och kommentarerna från användarna på Reddit

Freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

I själva verket hade kvinnan redan hämtat upp klänningen och betalat för den (cirka 800 euro), men sedan hade hon gjort något chockerande.

Först och främst hade hon burit klänningen utan att fråga om den blivande brudens tillåtelse och för att göra saken värre hade hon tagit ett foto på sig själv som hon bestämde sig för att lägga upp på sociala medier: "Jag blev chockad när jag såg det fotot på nätet... Jag kunde inte tro det, men där stod hon iklädd mina drömmars klänning”, berättar vår huvudperson och det är inte allt.

"På bilden av klänningen lade jag märke till något upprörande, nämligen att vissa detaljer på min klänning hade ändrats!", tillade den allt mer desperata unga kvinnan. Den klänningen var den enda som fanns kvar med just den designen i brudens storlek och hade nu oåterkalleligt förändrats i utseende. "Jag gjorde några små förändringar så att den skulle passa mig bättre. Du måste förstå att det här förmodligen kommer att vara det enda tillfället då jag kommer att kunna bära en bröllopsklänning", svarade hennes vän som om ingenting hade hänt.

Användarna svarade sedan på brudens fråga om hur hon skulle bete sig efter att ha fått reda på detta: "Åh, perfekt! Din "vän" ville prova en brudklänning och nu har hon en alldeles egen för alltid", skrev någon, "Jag tycker inte att du ska betala henne eftersom hon förändrade klänningen. Nu kan hon behålla den, men ge henne inte en spänn”, skrev ännu en. Vad skulle du ha gjort om du varit i vår huvudpersons situation?

Advertisement