Det här paret har byggt ett hus i Filippinerna för bara 140 000 dollar

av sofia

23 Januari 2024

Det här paret har byggt ett hus i Filippinerna för bara 140 000 dollar
Advertisement

När tiden väl är inne för pensioneringen bestämmer sig många för att njuta av sin ålderdom genom att starta ett nytt liv i ett annat land, helst någonstans exotiskt, varmt, avkopplande och ekonomiskt.

Paret vi ska prata om idag lyckades verkligen med detta då de lät bygga ett helt nytt hus från grunden, omgivet av grönska och nära havet.

Advertisement

Greg och Wilma bestämde sig för att förändra sitt liv efter pensioneringen

Greg och Wilma bestämde sig för att förändra sitt liv efter pensioneringen

@buildingthephilippines/Youtube

Greg, är en amerikan som växte upp i New York, medan Wilma är en kvinna med filippinskt ursprung som flyttade till USA när hon bara var 18 år gammal. Paret har varit gifta i mer än tjugo år och när de nådde pensionsåldern bestämde de sig för att ge upp stadslivet och flytta till Wilmas ursprungsland, Filippinerna.

Mer än tio år tidigare hade de börjat spara pengar för att kunna förverkliga sitt projekt och 2021 gav de sig ut på detta nya äventyr.

Filippinerna är en ögrupp som består av mer än 7 000 öar och det var inte lätt för paret att hitta det perfekta området för att bygga sitt drömhus. Det fanns två nödvändiga villkor: att inte vara mer än 30 minuter från närmaste sjukhus och att ha havsutsikt.

Efter att ha tittat på mer än 150 fastigheter lyckades de hitta den perfekta marken i ett område på sluttningen av ett berg med utsikt över havet.

Advertisement

Byggarbetet och avgifterna som paret var tvungna att betala

Byggarbetet och avgifterna som paret var tvungna att betala

@buildingthephilippines/Youtube

Efter att ha betalat 29 000 dollar för marken började de bygga huset tog det sju månader och det var inte alltid lätt. De var tvungna att göra en del nödvändiga förändringarna på marken för att det skulle gå att bygga, men till slut gick allt bra. Huset är på cirka 1 800 kvadratmeter, med flera sovrum och en trädgård med pool. Hela projektet kostade totalt 140 000 dollar.

För att hålla släktingarna i USA uppdaterade öppnade de även en YouTube-kanal, @buildingthephilippines, där de dokumenterade alla framsteg.

Paret deltog aktivt under byggnadsarbetet, kontrollerade att allt gick som det skulle och gjorde eventuella ändringar där det behövdes.

Nu lever paret ett lugnt och fridfullt liv, de dyker i havet, äter på restaurang och njuter av hela ön.

Varför väljer man att byta liv?

Varför väljer man att byta liv?

Pexels

Det är inte bara amerikanska pensionärer som flyttar utomlands, fenomenet växer även i europeiska länder som Italien till exempel. Favoritresmålen för italienare är den iberiska halvön med sina öar och Östeuropa.

Skälen till dessa val är främst ekonomiska då dessa länder har en betydligt lägre levnadskostnad än Italien och därför tillåter de människor att spara pengar samtidigt som du kan leva en bekväm livsstil. En annan viktig faktor är bekvämlighet och det är dessutom länder som ligger mycket nära Italien så vid behov kan de fortfarande lätt hälsa på i hemlandet.

Dessutom liknar dessa länder Italien när det gäller vanor och livsstil så det kommer heller inte att vara svårt att anpassa sig. Kom ihåg att aldrig är för sent att förändra ditt liv, med lite god vilja kan du flytta vart du vill!

Advertisement