Den här killen blev jättelång trots att alla i hans familj är kortväxta

av sofia

22 Januari 2024

Den här killen blev jättelång trots att alla i hans familj är kortväxta
Advertisement

Alla föräldrar tycker att deras barn är speciella, unika och oersättliga. Att ha en familj innebär att vara omgiven av människor som älskar en och är villiga att göra vad som helst för att se resterande familjemedlemmar lyckliga. Men pojken i den här berättelsen är verkligen unik eftersom hans familj är väldigt speciell.

Han trotsade sannolikhetens lagar då han hade 75 % chans att ärva kortvuxenheten från sina föräldrar, men det gjorde han inte. Så han växte upp i ett bokstavligen skräddarsytt hus, förutom att det inte precis var anpassat efter hans storlek. Hur var det för honom att växa upp i ett sådant sammanhang?

Advertisement

Historien om Peet Montzingo

Han heter Peet och är född och uppvuxen i familjen Montzingo där han är den enda bland dess medlemmar som inte är kortväxt. Både hans pappa, mamma, syster och bror har dessa fysiska egenskaper, så han har alltid levt med känslan av att vara annorlunda och erkänt att han till och med önskat att han hade fötts som resten av hans familj.

Detta eftersom det inte var lätt för Peet att leva tillsammans med människor med andra behov av vård och omsorg än hans eget. För att inte tala om miljön där han växte upp då hela familjens hus av förklarliga skäl hade anpassats till små människor. Vid 8 års ålder var han längre än sina föräldrar och blev tungen att huka sig för att gå över tröskeln till huset.

Dessa problem var dock uthärdliga för pojken, det han istället hade svårt att acceptera var folks nyfikna och olämpliga blickar. Alla stirrade på honom och pekade, talade illa om honom och några gick till och med så långt som att ta bilder utan att fråga om lov. Tack vare dessa människors beteende bestämde han sig för vad han ville göra i livet.

Advertisement

En kille med ett stort hjärta

Han bestämde sig för att han ville informera folk om kortvuxenhet: "Jag tror att många människor är okunniga angående detta tillstånd. Människor dömer och har åsikter... men de vet nästan ingenting", förklarar han.

Så Peet har utnyttjat sociala plattformar för att öka allmänhetens medvetenhet där han lägger upp videor på sig själv med sin familj. Ibland behandlar han ämnet på ett lättsamt och skämtsamt sätt, som när han gömmer kex eller andra föremål från sina syskon på platser dit bara han når och andra gånger använder han en mer allvarlig röst när han diskuterar viktiga frågor som diskriminering av en minoritet.

Den unge mannens ord, bilder och videor har berört miljontals människors hjärtan och han har mer än 15 miljoner följare som följer och gillar honom! Tack vare denna framgång bestämde han sig för att skriva en bok för barn där huvudpersonerna är han själv och hans underbara familj.

Hans mål är att "normalisera" människor som är annorlunda och framförallt som känner sig annorlunda på grund av hur de behandlas i samhället. Han försöker representera och ge en röst inte bara till gemenskapen av människor som faller under kategorin kortvuxenhet utan också till alla dem som vill vara sig själva trots att de kanske inte "passar in", för i slutändan är vi alla unika och speciella.

 

 

Advertisement