En 28-årig kvinna beslutar sig för att skaffa barn på egen hand: "Jag kunde inte vänta längre"

av sofia

30 September 2023

En 28-årig kvinna beslutar sig för att skaffa barn på egen hand: "Jag kunde inte vänta längre"
Advertisement

Det är inte ovanligt att människor har som mål i livet att bilda familj. Det finns de som inte kan vänta med att få barn och de som är så övertygade om att de inte vill ha några att de till och med går så långt att de steriliserar sig. Kort sagt, ett ämne som ger upphov till het debatt. Naturligtvis tänker man efter noga innan man fattar ett så pass viktigt beslut, speciellt om man inte är säker på att kunna garantera en bra framtid för sina barn.

Ett hus - helst ett man äger - två inkomster och två föräldrar är i allmänhet "utgångspunkterna" för att föra ett barn till världen. Men sanningen är att för att skaffa ett behöver du bara en man och en kvinna. Men inte i det här fallet då dagens huvudperson bestämde sig för att skaffa barn på egen hand.

via Mirror

Advertisement

Ett annorlunda val

Hur är detta möjligt, undrar du kanske? Vi kommer att förklara det för dig genom att berätta historien om Skylar, en 28-årig kvinna från New York. Kvinnan arbetar som kosmetolog i den stora staden och har alltid haft mycket tydliga idéer när det gällde att bilda familj. Hon ville absolut ha ett barn och när hon nådde 30-års ålder skulle hon ha skaffat ett till varje pris.

Hennes avsikter förändrades inte med tiden även när hon befann sig ensam och utan en partner som hon kunde förlita sig på. Trots att hon var singel, vid 27-års ålder, bestämde hon sig för att det var dags för henne att bli mamma. Men hon ville göra det på sina egna villkor.

Så hon vände sig till nätet där hon via en speciell sajt lyckades komma i kontakt med en man som skulle vara den donator hon behövde för att gå vidare med konstgjord insemination. Ett annorlunda val, men hon var fast besluten att genomdriva detta.

Advertisement

En dröm blir till verklighet

"Jag har ingen avsikt att förlita mig på någon annan eller dela med mig av mitt barn." Skyler säger att hon är stolt över sitt beslut. Vid 28-års ålder blev hon gravid med Shy, sin dotter. Den unga kvinnan ville inte låta någon annan än några nära vänner veta om hennes graviditet.

Därför gick hon runt i staden bara när det var mörkt för att dölja sin mage som växte från vecka till vecka och blev mer och mer tydlig. Men hon fick hjälp, eller snarare stöd genom att anställa en person som hon betalade cirka 23 000 kronor för att hjälpa henne under alla graviditetsmånaderna.

Lilla Shy föddes 3 veckor för tidigt och Skylers förlossning varade i 3 dagar men allt gick bra: både mamma och dotter mår nu utmärkt. När hon äntligen blev mamma berättade kvinnan att hon nu känner sig "komplett" och att hon inte har ångrat sitt val det minsta trots all den kritik hon fått. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement