Vid 24-års ålder tar hon examen tillsammans med sin 10 dagar gamla bebis i sin toga

av sofia

22 December 2023

Vid 24-års ålder tar hon examen tillsammans med sin 10 dagar gamla bebis i sin toga
Advertisement

I samma ögonblick som du tar examen når du äntligen ett efterlängtat mål, du skaffar dig en högskolebehörighet och många arbetsscenarier öppnar sig. Studier lönar sig alltid i slutändan och det är skönt att kunna njuta av de välförtjänta gratulationerna för att man uppnått ett så viktigt mål.

Så en ung kvinna gjorde allt för att vara närvarande vid sin examensceremoni, hon gick så långt att hon tog med sig en mycket speciell liten gäst, vilket rörde många människor på djupet. Dagen för hennes examen kommer säkerligen att förbli etsad i många människors minnen.

Advertisement

Graces otroliga examen

Graces otroliga examen

Ferris State University

Kvinnan i fråga heter Grace Szymchack, är 24 år gammal och efter många uppoffringar och studier lyckades hon äntligen ta examen. Eftersom hon är en ensamstående mamma var hon verkligen tvungen att övervinna många hinder för att få en titel som, som vi vet, kräver hårt arbete och uthållighet. Men det var inte det som orsakade sådan uppståndelse i hennes berättelse.

Grace tog examen från Ferris State University i Michigan (USA) i samma period som hon skulle föda. Födelsedatumet för hennes andra barn förväntades ungefär några dagar efter första halvan av december, medan ceremonin för examen skulle ha ägt rum exakt i mitten av december.

Det ofödda barnet hade dock andra planer och hade kommit några dagar tidigare... men Grace, efter all möda hon hade lagt ner, hade inte för avsikt att missa det stora firandet tillsammans med sina klasskamrater och därför gjorde hon ett ganska ovanligt val.

Advertisement

Graces framtidsprojekt

Graces framtidsprojekt

Rawpixel/Freepik - Not the actual photo

Hon bestämde sig för att ta med sig sin 10-dagar gamla nyfödda dotter, Annabelle, till examensceremonin! Den lilla flickan var bokstavligen inlindad i den unga kvinnans svarta toga och med sin bebis i knät gick hon genom hela den långa korridoren och fick sin eftertraktade titel. Alla närvarande blev övverraskade och rörda när de såg den scenen.

Nu kommer Grace att söka ett jobb där hon får vara med barn som hon tycker så mycket om: "Jag älskar tanken på att arbeta med barn... Jag känner att jag verkligen kan göra skillnad och jag kan inte vänta med att få komma igång”, säger hon.

Kvinnans modiga val att ta med sig sin lilla dotter sågs som ett exempel på beslutsamhet och universitetet berömde henne för detta och sa att de var stolta över henne och önskade henne ett stort lycka till med framtiden. Vad tycker du om valet som Grace gjorde?

Advertisement