Den här mamman hittar ett mynt som är värt mer än 200 000 kronor och dess historia är otrolig

av sofia

25 December 2023

Den här mamman hittar ett mynt som är värt mer än 200 000 kronor och dess historia är otrolig
Advertisement

Att samla mynt är en mycket populär hobby, en passion som fascinerar flera tusentals människor. Den kontinuerliga jakten på ett litet föremål som kan ha stort värde är spännande och spänningen när man lyckas hitta ett är ovärderlig.

Den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse sökte igenom en myriad av mynt, mestadels cent, i sin jakt efter ett av värde. När hon minst anade det kom hon över ett mycket speciellt mynt vars historia är full av hemligheter och mysterier.

Advertisement

Det återfunna myntet

Det återfunna myntet

Professional Coin Grading Service (PCGS)

Hennes namn är Megan Green och hon är en mamma från Texas (USA), som ägnade sig åt just den här hobbyn, inte bara av passion, utan också för att distrahera sig från problemen i hennes liv. Hennes son mår inte så bra så för att ha något annat att tänka på började hon intressera sig för den fascinerande världen av sällsynta och antika mynt.

Efter mycket sökande och efterforskningar lyckades Megan hitta en sällsynt slant bland hundratals mynt som hennes bank höll på att byta åt henne, hon hade äntligen lyckats! I hennes händer fanns nu ett "1969-S Lincoln Doubled Die Obverse cent." Inte ett särskilt gammalt mynt om man ska vara ärlig, men med ett mycket högt värde då det värderades till nästan 220 000 kronor.

Men vad är det som gör myntet så speciellt och med så högt ekonomiskt värde? Enkelt, det är på grund av dess otroliga historia där till och med underrättelsetjänsterna är inblandade.

Advertisement

Myntets fascinerande historia

Myntets fascinerande historia

Professional Coin Grading Service (PCGS)

När myntet sattes i omlopp under mitten av 1970-talet avslöjade de amerikanska underrättelsetjänsterna att det var förfalskat och beslutade att dra tillbaka det från marknaden, vilket fick alla dess kopior att försvinna. Därefter förklarades öringen äkta och 1969 års Lincoln-mynt kunde återvända till amerikanernas händer.

Professional Coin Grading Service (PCGS) uppskattar att det bara finns trettio exempel av varje klass av 1969-S Lincoln-myntet som fortfarande är i omlopp idag, och det är detta begränsade antal som gör detta mynt så värdefullt. Det kan särskiljas från dess nyare versioner på grund av den polerade färgen som den får på grund av den större koncentrationen av koppar som finns i det och dessutom hamrades mynten fortfarande två gånger på ena sidan på 70-talet och det är faktiskt möjligt att se ordet "Liberty" som om det vore suddigt på grund av detta. Den sista viktiga detaljen är närvaron av bokstaven "S" under präglingsdatumet 1969, vilket indikerar att det präglats i San Francisco.

Till slut bestämde sig Megan för att sälja det, trots att hon älskade det sällsynta myntet och hon använde pengarna för sin son Kaysens sjukvårdskostnader. Ett litet mynt lyckades alltså hjälpa en familj i svårigheter. När du stöter på ett mynt som verkar speciellt för dig, annorlunda än det vanliga, dubbelkolla alltid eftersom även du skulle kunna ha en liten skatt i dina händer.

Advertisement