Ett par går och tittar på ett hus att hyra och hittar ett chockerande meddelande där inne

av sofia

03 Maj 2024

Ett par går och tittar på ett hus att hyra
Advertisement

Att hitta ett boende är inte en enkel uppgift. Det finns visserligen många alternativ, men de innebär alla en betydande kostnad. Ofta väljer folk att hyra en bostad.

Därför är det viktigt att noggrant söka efter ett hem som uppfyller dina behov och som är prisvärt. Ett par var nyligen på jakt för att hitta ett sådant ställe och det fanns en bostad som fångade deras intresse på ett negativt sätt.

via Reddit

Advertisement

Det hemliga meddelandet som hyresgästerna hade lämnat

u/ViolinistNatural4852/Reddit

Hustrun beslutade att fotografera och därefter skapa ett inlägg på Reddit för att dela med sig av den ovanliga upplevelsen som hon och hennes partner hade.

"Detta är det dolda meddelandet som min man hittade", är den enda meningen - inläggets rubrik - som författaren till inlägget kan läsa, och så är det naturligtvis bilden.

En bild som säger mer än tusen ord: den innesluter och beskriver i princip allt det som är fel och som döljs av huset, men inte bara det. Texten, skriven i starkt rött, avslöjar några obehagliga beteenden som hyresvärden har uppvisat.

Meddelandet, som var skrivet på insidan av en garderobsdörr, listade olika kritiska problem med byggnaden: mögel i badrummet, defekta armaturer och fönster som inte isolerade yttre ljud väl, knarrande trappor. Dessutom varnade de tidigare hyresgästerna för hyresvärdens beteende och beskrev honom som påträngande, ovillig att åtgärda problem och, inte minst, att han nyligen hade höjt hyran från 390 dollar till 480 dollar per vecka!

Advertisement

Parets beslut och användarnas kommentarer

Freepik - Not the actual photo

Fortfarande i rött, men understruket med en rad två gånger, slutade meddelandet med ordet "fly".

Även om priset var attraktivt jämfört med marknadsgenomsnittet, tvekade paret när de hade läst meddelandet. De tidigare hyresgästerna hade gjort dem en tjänst genom att varna för lägenheten. Deras agerande imponerade på Reddit-användare som tyckte det var roligt att kommentera idén att lämna ett sådant meddelande.

"Varje hyresgäst borde göra så här", skrev en användare som var imponerad av gesten, "Det borde vara en regel att få varningar från föredetta hyresgäster för att undvika obehagliga situationer", kommenterade en annan.

"Tyvärr är jag rädd att med den nuvarande efterfrågan på hyresbostäder, kommer denna lägenhet att vara tillbaka på marknaden inom en vecka", kommenterade en annan. Författaren till inlägget svarade: "Så är det verkligen. Fastighetsmäklaren såg till att ta bort meddelandet direkt så att ingen annan skulle läsa det i framtiden. För mig och min man var det tur att vi var de första som såg texten." Sammanfattningsvis var platsen 'fel', men timingen kunde inte ha varit bättre. Vad tycker du om denna historia?

Source:

Reddit

Advertisement