Ett flygbolag väger en passagerare innan de låter henne kliva ombord

av sofia

14 Juni 2023

Ett flygbolag väger en passagerare innan de låter henne kliva ombord
Advertisement

När en avgång närmar sig är vi glada över idén att gå ombord på ett fartyg, ta ett tåg eller ett flyg för att nå underbara semesterställen och njuta av den välbehövliga avkopplingen. Naturligtvis vet vi mycket väl att man först måste organisera allt på bästa möjliga sätt för att resa bekvämt, säkert och följa de regler som gäller i de olika länderna. Detta gäller särskilt för resor med flyg där kontroller planeras innan man kan gå ombord.

Vi är alla medvetna om att till exempel vissa produkter inte kan tas ombord, att bagagegränsningarna måste respekteras och att det finns många regler att följa. I berättelsen vi ska berätta för er idag verkar det dock som att ett flygbolag har gått lite längre i sina önskemål och gjort en av sina passagerare väldigt obekväm.

via Indipendent

Advertisement
Robin van der Vliet/Wikimedia - Not the actual photo

Robin van der Vliet/Wikimedia - Not the actual photo

Berättelsen delades av en 24-årig kvinna, Lillian Wessel, genom hennes sociala medier. Kvinnan sa att hon upplevde ett mycket pinsamt ögonblick på flygplatsen, på grund av ett beslut som tagits av flygbolaget hon reste med. Även om saken inte berörde henne personligen, utan en annan passagerare, berättade hon att hon kände sig förödmjukad av vad de gjorde.

I väntan på att få kliva ombord gick flygpersonalen fram till en kvinna som skulle gå ombord och tvingade henne att väga sig. Du läste rätt och vi skojar inte. Inte bara vägdes varje persons bagage utan man ville till och med försäkra sig om att passageraren inte överskred en viss kilogräns och att hon var "lämplig" för resan.

En skrämmande scen som gjorde alla mållösa och upprörda på samma gång. Många har reagerat på saken och hävdat att det var en stor brist på respekt för kvinnan och något som inte alls var nödvändig. "Sånt här är inte okej och borde inte hända" - kommenterade en närvarande person. "Det hände mig också när jag kom tillbaka från en resa: jag har aldrig känt mig så generad i hela mitt liv" - erkände en annan.

Advertisement
Carrib/Flickr - Not the actual photo

Carrib/Flickr - Not the actual photo

Men om det å ena sidan var flera passagerare som ställde sig på kvinnans sida, så fanns det å andra sidan också de som ansåg att denna praxis var helt normal. "På flygplatser görs det ofta och det är inte så konstigt - sa en passagerare - Speciellt om man reser på små flygplan måste man vara försiktig med vikten inte bara på resväskorna utan även på passagerarna för att balansera och inte få problem".

Det är sant, men vi kan föreställa oss att det inte var särskilt trevligt att känna sig iakttagen för de påstådda extra kilona och att bli nekad tillträde eller ifrågasatt för att kliva på planet.

Vad skulle du ha tänkt och känt om det hade varit du?

Advertisement