"Vi bad vår dotter betala hyra för att bo hemma hos oss". (+VIDEO)

av sofia

10 Juni 2023

"Vi bad vår dotter betala hyra för att bo hemma hos oss". (+VIDEO)
Advertisement

Det finns stadier i livet som är avgörande under en individs tillväxt: studieperioden, arbetet och den där man lämnar sitt "bo". En del gör det tidig och andra sent, men vi lämnar alla platsen där vi växte upp förr eller senare. Kanske för att få mer frihet, för att testa oss själva och ta reda på om vi kan klara oss ensamma eller kanske helt enkelt för att börja bygga en familj med en annan person.

Denna familj har bestämt sig för att ge sin mycket unga dotter "upplevelsen" av hur det är att vara vuxen och de ber henne därför att betala hyra för att få bo i huset där hon föddes och växte upp.

via Yahoo

Advertisement
bar7ranch/Instagram

bar7ranch/Instagram

Erika och Cody Archie är föräldrar till 19-åriga Kylee Deason och precis när hon fyllde 19 började de be henne om 200 dollar i hyra för att bo kvar i sitt barndomshem.

För många kan deras krav tyckas absurt, men paret förklarade att de var alldeles för generösa mot flickan: "Det är väldigt lite pengar för att leva "som en parasit" i ett hus där hon serveras och tas om hand. Vi betalar mer bara för att köpa mat åt henne per månad". Erikas mamma var till en början tveksam till den idén, men hennes man tvekade inte en sekund och pratade med sin dotter: "Från och med den första nästa månad, om du vill stanna i det här huset, kommer du att vara tvungen att ge ett ekonomiskt bidrag".

Men kanske finns det en mycket specifik anledning som ledde till det ovanliga beslutet från hennes föräldrars sida.

Advertisement

Kylee hade faktiskt nyligen tagit examen, men hade bestämt sig för att hon inte skulle fortsätta sina studier: hon hade inte för avsikt att gå på college. Det är förmodligen den utlösande faktorn som startade allt, men hennes föräldrar betraktar inte deras begäran som ett "straff" mot deras dotter, snarare tvärtom.

"Vi tror att det att be henne om hyra kan lära henne något användbart, som kan göra henne ansvarsfull genom att börja ge henne en mer tydlig bild av hur man beter sig i världen, lite som när det gäller att betala räkningar". sa paret.

Men deras "uppfostringsmetod" har gett upphov till kontrovers och har fått blandade åsikter.

"Jag håller helt med: min mamma gjorde samma sak mot mig när jag vägrade att gå på college. Jag skaffade ett jobb och började betala hyra, som det borde vara, det borde fungera exakt så här," tyckte en användare. "Min erfarenhet är liknande: jag betalade 100 dollar i månaden i flera år, men sedan, när jag gifte mig, gav mina föräldrar mig alla pengarna tillbaka i bröllopspresent!", berättar en annan användare. Men det finns också de som har betydligt mer obehagliga minnen från liknande situationer.

"Min mamma tvingade mig att betala drygt 500 dollar och efter 20 år har hon aldrig gett mig något tillbaka. Hennes beteende har bara fått mig att känna mig frustrerad och försatt mig i svårigheter ekonomiskt sett, samt hindrat mig från att kunna skapa mitt eget liv", berättade någon.

Kort sagt, ingen kan säga exakt vilket som är det bästa sättet att uppfostra sina barn på, men en sak är säker: det är föräldrarna som väljer att föra dem till världen och inte tvärtom och detta kanske borde hållas i minnet. Vad tycker du om den här historien?

Advertisement