En pappa bestämmer sig för att byta kön för att få vårdnaden om sina barn: "Även jag är deras mamma"

av sofia

07 Februari 2023

En pappa bestämmer sig för att byta kön för att få vårdnaden om sina barn: "Även jag är deras mamma"
Advertisement

Att säga att en förälder skulle vara villig att göra vad som helst för ett barn är självklart. Vi är väl medvetna om att varje mamma och pappa skulle ge upp vad som helst för att inte missa något och ge sina barn ett bättre liv. Trots dessa ansträngningar finns det dock fall där problem uppstår som går utöver engagemanget för barnen i hemmet.

När till exempel relationen mellan två makar upphör och det inte längre finns någon grund för att fortsätta drabbas tyvärr även barnen. Mellan diskussioner och efterföljande separation kan det dagliga lugnet påverkas starkt vilket på ett eller annat sätt destabiliserar även de små. Sedan när det kommer till definitiv skilsmässa måste barnen ibland anförtros åt en av de två föräldrarna och den andra accepterar inte alltid detta utan att protestera. Vilket är exakt vad som hände i den här historien.

via Mirror

Advertisement

På grund av en konflikt med sin fru skapade René Salinas Ramos, en 47 år gammal medborgare i Ecuador, rubriker på grund av ett enastående beslut som fattades efter att han skilt sig från kvinnan. Denna pappa till två små flickor som, enligt vad han själv berättar, han inte skulle få se på flera månader eftersom de båda anförtrotts sin mamma, bestämde sig för att agera och kräva sina rättigheter på ett ovanligt sätt.

"Mina döttrar lever i en miljö som inte är anpassad till deras ålder - förklarade mannen - tyvärr skyddar inte detta land oss ​​pappor och när vi separerar är den som har mest rätt att vara med barnen mamman, även om hon inte är kapabel till att göra det”. Hans beslut baserades på detta och mannen valde något så extremt som att be om ett officiellt könsbyte och gick från att vara man till att bli kvinna, för att bli "mamma" även han.

"Jag är säker på vem jag är - sa han - men jag vill ha samma rättigheter som en mamma, nu är jag det också och de tillhör även mig".

Advertisement
Rene Salinas Ramos/Facebook

Rene Salinas Ramos/Facebook

Hans val är en protest som ville rikta strålkastarljuset mot det som René hävdar är den svåra situation som ecuadorianska män befinner sig i. "Vi är räknas inte - fortsatte han - och följaktligen anförtros barnen till moderns vård, oavsett under vilka förhållanden de lever".

Hans begäran ledde till att hans id-handlingar uppdaterades, vilket dock vittnar om en ren "byråkratisk" förändring och inte en livsförändring. Faktum är att hans liv fortsätter som vanligt och nu  väntar han på att äntligen kunna få krama om sina små flickor igen.

Man kan därför tolka detta som en vädjan till myndigheterna att tänka efter innan ett sådant beslut fattas. Det stämmer visserligen att en mamma är mycket viktig i ett barns liv, men det är en pappa också och därför bör man ta hänsyn till många olika faktorer.

Tycker du att det var ett för extremt val?

Advertisement