Han lämnar sitt jobb och sitt hem plötsligt och flyttar in i en grotta i 16 år

av sofia

14 Mars 2023

Han lämnar sitt jobb och sitt hem plötsligt och flyttar in i en grotta i 16 år
Advertisement

Livet är det vackraste var och en av oss kan ha. Vi försöker göra allt för att bevara det och så länge vi har tid och styrka gör vi vårt yttersta för att njuta av det till fullo. Det är också sant att det inte alltid går att göra det man tycker om, utan man måste också ta ansvar för alla åtaganden, som till exempel arbete, som tillåter oss att leva. Det finns dock de som bara inte klarar av den vardagliga rutinen och vill prova något alternativt, kanske till och med släppa allt och komma bort från alla måsten.

Huvudpersonen i denna berättelse hamnade i en sådan situation, en man som gav upp hela sin existens för att starta en ny resa i nära kontakt med naturen.

via The Sun

Advertisement

Daniel Shellabarger, 48, även känd under namnet Suelo, är en man som sedan han var ung alltid har haft ett utmärkt förhållande till naturen och har försökt så gott han kunnat att ständigt vara i kontakt med den. Så en dag gjorde han ett drastiskt val och förändrade hela sitt liv.

Mannen som ursprungligen kommer från Denver i USA, antropologiforskare, utexaminerad från University of Colorado, med ett bra jobb, ett hus och ett mycket respektabelt liv, bestämde sig plötsligt för att allt detta inte var något för honom. Tyngden av det moderna samhället, dagliga rutiner och pengar tog honom i en riktning som inte var bra för hans fysiska och mentala tillstånd.

Vad kunde han göra för att ta tillbaka kontrollen över sitt liv? Han bestämde sig för att lämna allt och flytta in i en grotta i Moab i Utah.

Advertisement

Denna upplevelse hade redan börjat på 90-talet, men det var först 2009 som han fattade det definitiva beslutet och från det ögonblicket blev allt annorlunda. Han sov där han kunde, med hjälp av en improviserad säng, åt det som folk slängde i soporna varje dag, men detta, enligt vad han berättar, orsakade honom aldrig några större hälsoproblem.

"Jag hade ett jobb i staden, men jag valde att bo utomhus - förklarade han - jag har aldrig tagit emot pengar från någon eftersom jag föredrog att ge upp dem och leva utan dem. Jag bestämde mig plötsligt i mitt liv: jag var i Pennsylvania, jag tog pengarna jag hade i fickan, jag gick in i en telefonkiosk och lämnade allt där, jag var säker på att någon skulle komma in och ta dem, det var en mystisk upplevelse - fortsätter hans historia - jag kände mig fri och när jag plötsligt var hemma, var jag än var, visste jag att jag skulle trivas."

Daniel Suelo/Faccebook

Daniel Suelo/Faccebook

Hans äventyr avbröts dock när mannen tvingades återvända till "civilisationen" för att försörja sina äldre föräldrar. De behövde honom och han var reda att ställa upp, även om han äntligen hade hittat sin stabilitet.

Upplevelsen var dock till stor hjälp för Daniel då han lyckades sätta ihop bitarna i sitt liv igen och hitta den inre frid han sökte efter. Kanske var det i början inte lätt att vänja sig vid att leva i otrygghet och sparsamhet, men när man hör honom tala verkar det verkligen som att det var det han verkligen behövde.

Har du någonsin velat släppa allt och flytta någon annanstans, kanske långt bort från allt och alla?

Advertisement