Vid 62-års ålder klär hon sig likadant som sin 23-åriga dotter: "Skäms inte för din ålder"

av sofia

11 Mars 2023

Vid 62-års ålder klär hon sig likadant som sin 23-åriga dotter: "Skäms inte för din ålder"
Advertisement

Ibland när du börjar nå eller passerar medelåldern är det svårt att återfå självförtroendet för ens utseende. Efter femtio års åldern tenderar vi att ge efter inför det faktum att vi blivit gamla och ofta gör vi misstaget att sluta sköta om vårt eget utseende och klä oss på ett glamoröst sätt.

Lyckligtvis finns det folk som inte håller med och ett exempel på en sådan person är Gym Tan, en 62-årig kvinna som flyttade från Hong Kong till Kalifornien i sju år. Hon har 30 års erfarenhet inom modebranschen och började arbeta som konsult i USA, men den här typen av arbete var inte tillräckligt tillfredsställande för henne. Låt oss förklara närmare.

via Womenshealthmag

Advertisement

"Min kärlek till high-end mode verkade malplacerad i Kaliforniens casual, där standarduniformen de flesta väljer att bära är leggings, en sweatshirt och en vindjacka", kommenterade hon. En dag besökte hennes dotter Mya, som är 23 och jobbar som innehållsskapare för sociala medier i New York, henne och märkte att hennes mamma inte var nöjd med sitt arbete, så hon föreslog att mamman skulle lägga upp bilder på nätet och göra videoklipp med fokus på sitt utseende.

"Till en början var tanken på att vara på sociala medier som en 62-årig kvinna lite skrämmande, men jag tog hennes råd som en hobby, och förväntade mig inte att det skulle leda någonvart. Inom loppet av tre veckor hade jag runt 10 000 följare och förra året började jag skapa innehåll på heltid och fick hela 140 000 följare", säger Gym Tan.

Advertisement

Videorna som lagts upp av Gym Tan blev snart mycket framgångsrika och fick miljontals visningar. Det var många användare som berömde henne för hennes elegans, utseende och hennes modeval.

Inspirerad av det faktum att även äldre kvinnor kan se fantastiska ut i kläder som bärs av yngre, bestämde sig kvinnan för att dela en serie videor med sin dotter där de båda bär liknande kläder för att bevisa att stil inte har någon ålder: "Jag har delat videor där vi båda bär baddräkter eller tajta klänningar och ser den positiva responsen på sociala medier, där ingen säger till mig att jag inte borde klä mig så här i min ålder, det har gett mig ett ökat självförtroende" säger Gym Tan.

Den charmiga influencern förklarade att hon vill vara en inspiration för kvinnor i hennes ålder: "Jag tror att många kvinnor börjar känna sig mer osynliga när de blir äldre på grund av samhällets skönhetsstandarder och alla modetidningar som säger att vi borde se ut på ett visst sätt. Jag själv började känna mig osäker när jag närmade mig 50, eftersom jag var rädd för att bli sedd på ett annat sätt. Att visa folk på sociala medier att jag har återfått så mycket självförtroende i 60-årsåldern tycker jag är ett riktigt kraftfullt budskap”, säger hon. Vi kunde inte vara mer överens, håller du inte med?

Advertisement