Trots att hon är 67 år gammal arbetar hon fortfarande som modell: "De sa att jag inte skulle klara det, men jag har bevisat motsatsen"

av sofia

15 Mars 2023

Trots att hon är 67 år gammal arbetar hon fortfarande som modell: "De sa att jag inte skulle klara det, men jag har bevisat motsatsen"
Advertisement

Skönhetsnormer genomgår ständiga förändringar, men under de senaste åren finns det fler och fler människor - särskilt kvinnor - som, oavsett mode eller samhällets fördomar, accepterar att omfamna sina brister och ålderstecken med extrem elegans och naturlighet, som förmedlar ett djupt budskap om självkänsla.

Ett bra exempel på detta är Yazemeenah Rossi, en fantastisk 67-årig modell av franskt ursprung som fortfarande kan stjäla showen på varje catwalk. Förutom att vara mycket professionell är Yazemeenah också en exemplarisk mormor.

via Rpp

Advertisement

Hello!!! good news !after being hacked some months ago my page is back ! Thank you to my friend Joli Campbell...

Pubblicato da Yazemeenah Rossi AKA Yasmina Rossi su Domenica 8 gennaio 2023

Yazemeenah började sin karriär inom modevärlden vid 30 års ålder, då alla redan bedömde henne som "för gammal", men som tur lyssnade hon aldrig på denna kritik och på mycket kort tid lyckades hon bli en framgångsrik modell genom att visa inte bara sin fysiska skönhet, men även sin stora charm och karisma. Hon har burit internationella märken såsom Saint Laurent, Thierry Mugler och Christian Lacroix.

Vid 67 års ålder lyckas modellen fortfarande trollbinda publiken när hon går på catwalken med sitt långa silverfärgade hår. Men vad är hemligheten med att behålla ett så ungdomligt utseende? "Att vara fri från stress och oro," avslöjade Yazemeenah. "För mig är ålder en attityd. Om du kommer i kontakt med ditt inre barn och fortsätter att vara nyfiken på livet kommer du automatiskt få ny energi", tillade hon.

Advertisement

“Yazemeenah” @mariacandidagentile Master parfumer. The story of our collaboration to raise money for the orphanage I am...

Pubblicato da Yazemeenah Rossi AKA Yasmina Rossi su Domenica 7 agosto 2022

Någon frågade henne om hon någonsin har tillgripit kosmetisk kirurgi eller om hon någonsin har tänkt på att genomgå någon typ av ingrepp i framtiden: "Jag har aldrig genomgått någon form av skönhetskirurgi. Jag känner och är medveten om att jag har ett vackert utseende, så jag ser inget behov av en operation", svarade modellen.

Yazemeenah är ovillig att ge ett "recept för att förbli vacker", eftersom hon anser att det är mycket subjektivt. Hennes bästa "formel" är "ät hälsosamt, var i kontakt med naturen och sov ordentligt. Mitt mål är att inspirera andra kvinnor och män att vara sig själva, vilket är underbart för mig. Det är den bästa delen av att vara modell". säger hon. 

Allt oftare hör vi om kvinnor som borde "klä sig för sin ålder" och när de väl blivit mormödrar, inte längre bör bry sig om stil, mode och allt det som följer, men denna modell, inte bara för hennes arbete, är ett perfekt exempel på att det inte finns någon åldersgräns för att släppa ut sitt inre väsen. Vad tycker du?

Advertisement