En modell utmanar alla fördomar och visar stolt upp sitt "unibrow"

av sofia

29 Maj 2023

En modell utmanar alla fördomar och visar stolt upp sitt "unibrow"
Advertisement

Att ta hand om sig själv och sitt utseende är ett mantra nu för tiden och det finns så många ställen man kan gå till för att få det utseende man vill ha. Att känna sig tillfreds med sig själv är viktigt för att hitta balans och för att bättre kunna hantera relationen med andra. Till exempel är det allt vanligare att ta till hårborttagningsbehandlingar för att slippa oönskad hårväxt, men män och kvinnor väljer inte alltid att göra sig av med överflödigt hår.

Detta är något som en känd person som har etablerat sig inom modeområdet just på grund av sin fysiska egenhet är mycket väl medveten om. Låt oss kika på vem det är.

via Daily Mail

Advertisement

Många av oss har hört talas om supermodellen Sophia Hadjipanteli, bara 25 år gammal, som blev en global ikon tack vare hennes "djärva" val att inte plocka sina ögonbryn. Den unga kvinnan har lyckats nå häpnadsväckande framgångar och har blivit talesperson för dem som valt att inte underkasta sig de skönhetsnormer som samhället påtvingar oss.

Sophia kommer ursprungligen från Cypern och har väckt stor kontrovers på grund av – eller tack vare – sitt framträdande på filmfestivalen i Cannes. Inlindad i en praktfull svart klänning med släp, strass och låg urringning fram, lockade den unga kvinnan till sig uppmärksamheten från många och väckte uppståndelse, än en gång, för hennes val att inte ta till hårborttagning. Hennes numera berömda unibrow ligger helt rätt i tiden och har gett henne chansen att dela sina åsikter kring detta.

Advertisement

"Folk känner mig nu för den jag är - förklarade hon - jag har alltid velat vara mig själv och göra det jag gillar. Jag är envis och rebellisk, men jag tror att detta har hjälpt mig att nå mina mål. Jag har alltid stuckit ut från mängden och även i skolan var jag lite over the top”.

Egenskaper som gör henne unik, som har gett henne berömmelse, men som också har kritiserats mycket.

Det är många människor som kritiserar hennes utseende, hennes uttalanden och hennes sätt att vara. Ofta säger de åt henne att raka sina ögonbryn för att se mer graciös ut, men hon vägrar göra det och att dyka upp excentriskt klädd på Cannes röda matta, med sitt ögonbryn tydligt synligt, stoltserandes med sitt självförtroende, var inget annat än en sätt att återigen bekräfta detta.

Vad tycker du om hennes utseende och hennes budskap om självacceptans?

Advertisement