Hon är trött på att kliva upp en gång i timmen för att mata bebisen medan hennes man sover så hon skriver detta brev

av sofia

25 April 2023

Hon är trött på att kliva upp en gång i timmen för att mata bebisen medan hennes man sover så hon skriver detta brev
Advertisement

När man får barn förändras vardagen totalt och alla typer av vanor ändras. Detta är orsaken till att många föräldrar kan känna sig stressade och orkeslösa. Ibland orkar man helt enkelt inte med allt och vill bara komma hemifrån och ta några minuter för sig själv i total frihet och ensamhet. Detta är dock inte alltid möjligt och självklart måste man ta itu med livets tusen ansvar.

Det är inte sällan som framförallt mammor beskriver liknande situationer och behov och bland dem hittar vi huvudpersonen i denna berättelse. En kvinna, en hustru och en mamma som under en sömnlös natt som många andra i ren desperation efter all den uppmärksamhet som hennes nyfödda bebis krävde, bestämde sig för att skriva ett mycket speciellt och originellt brev.

via Daily Mail

I centrum av berättelsen hittar vi Caroline Olling Andersen, ursprungligen från Danmark men som har bott i Dubai under en tid. Hon har en liten dotter som hon avgudar, men som naturligtvis är en källa till mycket trötthet. I ett ögonblick av djupt missmod och stark press bestämde sig denna mamma för att skriva och tillägna sin dotter en dikt med titeln "Pappa sover".

"Jag älskar verkligen din pappa - börjar brevet - trots allt, utan pappa skulle jag inte ha dig. Men från midnatt till gryningen är vi ensamma och allteftersom timmarna går genomgår min kärlek till dig en del förändringar och försvagas lite. Innan vi ska sova säger han och jag hejdå och önskar varandra god natt, sen sover han och jag börjar vakna”.

Med dessa ord börjar en berättelse där många mammor skulle kunna känna igen sig och som nästan är en vädjan om att bli hjälpt och att få vila på samma sätt som sin partner. En roll- och ansvarsfördelning som ibland inte sker automatiskt, men som är grundläggande och viktig. Visst finns det par som bestämmer sig för att hantera situationen på ett visst sätt, men det betyder inte att den ena eller andra föräldern inte kan gå igenom svåra stunder både fysiskt och psykiskt.

Advertisement
Caroline O. Carmody/Facebook

Caroline O. Carmody/Facebook

Carolines ord har väckt många kommentarer och kritik mot hennes man, men hon vill understryka att mannen gör sin plikt som pappa och inte är en person som försöker komma undan sitt ansvar. När de fick barn fick hon en lång mammaledighet så de kom överens om att nattpassen skulle vara hennes, så att hennes partner kunde vila för att gå till jobbet nästa dag.

Det var bara, som hon tillade, en natt då hon kände sig fullkomligt slutkörd vilket gav upphov till denna dikt, som dock slutar med en bekännelse om hennes djupa kärlek till deras dotter. Ur stundens allvar lyckades hon med lite humor locka till sig människors intresse, få folk att le och även reflektera över ett mycket viktigt ämne.

Vad tycker du om saken? Känner du som mamma eller pappa igen dig i den här dikten och brevet?

Advertisement