Hon blir gravid för första gången vid 14-års ålder: "Min enda dröm i livet är att vara mamma på heltid"

av sofia

13 Juli 2023

Hon blir gravid för första gången vid 14-års ålder: "Min enda dröm i livet är att vara mamma på heltid"
Advertisement

Det finns människor som väntar länge innan de planerar en graviditet. För att bestämma sig för att skaffa ett barn är det faktiskt nödvändigt att utvärdera parets stabilitet, familjens ekonomi och se till att du faktiskt är kapabel att ta hand om en bebis ur alla synvinklar. Det finns också de som dock plötsligt blir föräldrar och som beslutar sig för att behålla barnet som är på väg och tvingas acceptera den nya situationen. Naturligtvis är det numera inte så vanligt att en person blir gravid "oväntat", eftersom det finns många försiktighetsåtgärder som man kan vidta, men ibland spelar andra faktorer in.

Ålder och brist på erfarenhet är till exempel kanske inte de bästa förutsättningarna och det kan hända att unga tonåringar tvingas eller kanske självmant väljer att ta detta enorma ansvar. Detta är exakt vad som hände med huvudpersonen i denna berättelse.

via The Sun

Advertisement

Kayte Loryn kommer ursprungligen från Australien och är 24 år gammal och redan en mamma till 4 barn. Nej, vi skojar inte. Kvinnan fick sitt första barn vid 14 års ålder och från det ögonblicket bestämde hon sig för att ingenting och ingen någonsin skulle hindra henne från att uppnå hennes livs största mål.

Fullkomligt övertygad om valet att vilja bli mamma på heltid under hela sin existens berättade 24-åringen hur saker och ting har gått efter den första graviditeten. "Jag tillbringade hela min tonårstid med att vara gravid - förklarar hon - den första oväntade graviditeten kom när jag var 14. Jag planerade den andra när jag bara var 16. Jag ville ha en stor familj och bli mamma på heltid, så jag har fortsatt köra".

Advertisement

De efterföljande kom alla inom 23 års ålder och vid 24 år har denna mycket unga kvinna redan 4 barn, varav två med sin nuvarande partner. Man kanske kan ifrågasätta huruvida detta var ett genomtänkt val, men många människor har varit på tok för hårda när de dömt henne.

Flera användare har hävdat att beslutet att fortsätta skaffa barn i en så ung ålder är vågat och öppet sagt att de anser att det är ett stort misstag, men för Kayte är det inte alls så.

Trots alla negativa kommentarer hon har fått är hon fortfarande övertygad om vad hon har gjort och om att vilja fortsätta att utöka sin familj mer och mer. Och även om det finns de som inte godkänner så finns det å andra sidan människor som har berömt det mod och den styrka som hon visat.

Vad tycker du om denna unga mammas val: skulle du råda henne att fortsätta eller att sluta?

Advertisement