"Jag älskar mina barn, men tänker inte offra mig för dem" en mammas bekännelse

av sofia

10 Maj 2023

"Jag älskar mina barn, men tänker inte offra mig för dem" en mammas bekännelse
Advertisement

När du blir förälder har du bara ögon för dina barn och det verkar inte finnas mer utrymme och tid att ägna åt dig själv. Barnens välmående blir högsta prioritet för varje mamma och pappa, men detta val är inte alltid det rätta. Ibland riskerar man genom att göra detta att åsidosätta sig själv och riskera att aldrig kunna hitta tillbaka sig själv när barnen blir vuxna.

Faktum är att en dag kommer barnen att växa upp, och detta är anledningen till att man aldrig bör ägna sitt liv helt och hållet till dem, utan ta chansen för att återknyta kontakten till sig själv och älska sig själv. Detta är precis vad kvinnan i centrum av denna berättelse vill understryka. Låt oss se vad hon har att säga.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Att bli mamma betyder inte att du bara ägnar dig åt ditt barn, du förblir alltid en kvinna" - ord med vilka denna mamma börjar prata om sitt föräldrarskap. Vi tenderar ofta att felaktigt tro, att när vi väl blivit föräldrar så borde det inte längre finnas utrymme för att ha kul, göra utflykter med vänner och uppleva stunder där vi kan ta hand om oss själva, men det finns inget som skulle kunna vara mer fel.

Att glömma bort sig själv som person bara för att samhället kräver att man bara har ögon för sina barn, att döma de som tar några timmar för sig själva för att göra något ensamma och utan barnen i släptåg, är extremt fel och man bör inte tro att detta är det enda rätta sättet. "Att vara en bra mamma - fortsätter vår huvudperson - betyder inte att ge upp allt för sina barn. Att offra varje aspekt av sitt liv för dem gör inget annat än att leda oss mammor till att känna oss otillfredställda och det kan till och med gå så långt att vi känner ett agg mot det barnet som har stulit oss ifrån oss själva”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Att ge sina barn uppmärksamhet är definitivt något vi har som uppgift att göra som föräldrar, men låt oss aldrig glömma att titta på andra sidan av myntet också. Att ha i åtanke att vi är människor innan vi är mammor eller även pappor hjälper inte bara de som är direkt involverade, utan är en viktig källa till lärdom även för de små. Att först och främst se sina föräldrar respektera sig själva innebär också att lära sig att bli mer självständig, utan att vara helt beroende av de vuxna. Bara på detta sätt, när de väl växer upp, kommer barnen att kunna leva sina liv fullt ut. Annars riskerar de att vara bundna till sina föräldrar för alltid och inte klara av att vara självständiga.

"Mammor som offrar sig för sina barn gör två misstag - fortsätter kvinnan - De riskerar inte bara att kväva sin självständighet, utan efter att ha gett upp sig själva sedan födseln kommer de att förvänta sig att en dag få detsamma och kommer att vilja kontrollera varje aspekt av sina barns liv, vilket inte tillåter dem att andas och leva som en självständig enhet. Låt oss njuta av livet så gott vi kan - fortsatte hon - så kommer de att växa upp lugna och vi också. En lycklig mamma är inte en dålig mamma, hon är helt enkelt en person som lyckats hitta rätt balans mellan kärlek till sig själv och till sitt eget barn”.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Ett inlägg som vill vara en uppmuntran till varje förälder, vare sig det är en man eller en kvinna. Att inte glömma bort sig själv efter en förlossning är det bästa sättet att inte bara bemöta vardagen, utan också för att skapa en bra relation med sitt barn och få det att växa upp medvetet om människors värde.

Vad tycker du om denna reflektion? Håller du med eller tycker du att det är nödvändigt att helt ägna sitt liv åt sina barn?

 

Obs: Den här historien är baserad på verkliga händelser och inspirerades av en berättelse som delades med oss ​​av en av våra läsare.

Advertisement