Hon får sitt första barn vid 40 och sitt andra vid 45: "Det är inte lätt, men när jag ser på dem känner jag mig lyckligt lottad"

av sofia

25 Januari 2023

Hon får sitt första barn vid 40 och sitt andra vid 45: "Det är inte lätt, men när jag ser på dem känner jag mig lyckligt lottad"
Advertisement

De flesta människor bestämmer, när de träffar den perfekta partnern, sig för att bilda familj och skaffa barn. Men detta händer inte alltid vid någon exakt tidpunkt och ibland når vi en ålder som av samhället anses vara "för hög". Men är det verkligen så?

Forskning och innovation inom det medicinska området har öppnat vägarna för många möjligheter för att kunna få barn i alla åldrar, så vi får inte misströsta om vi bara känner att det är dags efter 40 års ålder. Ett exempel på detta är upplevelsen som huvudpersonen i denna berättelse hade, som fick två barn efter att ha fyllt 40.

via Huffpost

Advertisement

Jessica Delfino är en journalist, komiker och musiker som ville berätta sin historia för att uppmuntra många kvinnor som funderar på att lägga undan tanken på att bli mammor bara på grund av åldersrelaterade faktorer. Vi får ofta höra att om man ska skaffa barn är det alltid bättre att tänka på det när man är yngre, för att inte stöta på komplikationer eller problem av något slag. Saken är dock något subjektiv och efter att ha fyllt 40 år är det inte säkert att det är "för sent"

"Jag fick mitt första barn vid 40 - berättar kvinnan - det var inget frivilligt val, jag träffade helt enkelt min partner först när jag var 31 och vi gav varandra tid att lära känna varandra och även ha lite känslomässig och ekonomisk stabilitet innan vi bestämde oss för att bilda familj".

Efter barnets födelse började denna nyblivna mamma tveka, men sedan kände hon sig lugnare och tillsammans med sin partner valde hon till och med att skaffa ett andra barn.

Advertisement

"Jag gjorde flera kontroller innan jag försökte - föklarar hon - Vissa läkare rekommenderade provrörsbefruktning, men jag ville försöka på naturlig väg. Vi gjorde många tester och först efter 3 år, när jag var 45, blev jag gravid igen. Jag höll på att explodera av glädje, - fortsatte hon - men samtidigt kände jag mig osäker. Jag visste inte om det skulle gå bra eller inte, om det skulle uppstå något problem och det var inte lätt".

Som tur var gick dock graviditeten väldigt bra och Jessica har vid 46-års ålder två underbara barn. Att prata om sin upplevelse var för henne ett sätt att ge mod och hopp till alla de kvinnor som känner att de inte kommer att klara det bara för att de är över 40. Medan hon försökte komma på om hon skulle gå vidare i den riktningen eller inte, läste hon konstant om väldigt ledsna människor som kände att det var hopplöst, som gav upp eller till och med kritiserades för att de började "för sent".

Men vem är det egentligen som ska avgöra det? Naturligtvis är det nödvändigt att utföra kontroller, rådgöra med en specialist och förstå tillsammans om det är läge eller inte, men att överge tanken innan man ens har utforskat möjligheterna är bara dumt. Håller du med, eller tycker du att det är fel?

Source:

 

 
Advertisement