När jag hämtar min son i skolan gömmer jag mig för att undvika att prata med de andra mammorna"

av sofia

26 Januari 2023

När jag hämtar min son i skolan gömmer jag mig för att undvika att prata med de andra mammorna"
Advertisement

Att få barn innebär inte bara förändringar inom hemmet, utan det finns även många nya situationer som mammor och pappor tvingas möta i vardagen. Det finns många exempel på sådana situationer med allt från födelsedagskalas hos vänner, till sportevenemang, till skolan. Skolan är kanske den plats där vuxna träffas mest och har möjlighet att interagera med varandra.

Det finns de som känner sig bekväma med att prata med okända människor eller människor som man inte känner särskilt väl, och de som istället är raka motsatsen och gör allt för att försöka undvika dessa situationer så gott de bara kan. Den här mamman vet något om den saken, som i en video som publicerades på hennes Tik Tok-sida erkände vad hon gör för slippa detta problem.

via @nelleecila/Tik Tok

Advertisement
@nelleecila/Tik Tok

@nelleecila/Tik Tok

Denna unga mamma som bor i norra London i Storbritannien går under artistnamnet @nelleecila och berättade i ett kort klipp om hur hon inte gillar att prata med andra mammor utanför sin sons skola. Det finns många kvinnor, men också många män, som gillar att stanna upp och konversera med andra föräldrar medan de väntar på att barnen ska komma ut, sedan finns det de som inte tolererar denna vana och gör sitt bästa för att undvika det.

"Jag är ledsen men du kommer aldrig att se mig stå och småprata med andra mammor. Jag är inte den typen" - med dessa ord presenterar kvinnan sig själv för användarna och introducerar ämnet hon ska förklara i videon. Istället för att stå framför skolan och vänta på barnen och växla några ord, sitter hon "gömd" i bilen och kommer ut först när klockan ringer.

Då går hon direkt till entrén, hämtar sin son och sätter sig i bilen igen utan att varken prata eller knappt titta på de andra föräldrarna. "Jag är definitivt inte den enda som gör så här" - förklarar hon. Faktum är att kommentarerna till videon var många och många andra hävdar att de gör exakt samma sak.

Advertisement
@nelleecila/Tik Tok

@nelleecila/Tik Tok

"Jag förstår inte vad de har att säga till varandra varje dag så länge" - kommenterade en person. En annan tillade sedan: "Jag är precis som du, jag försöker undvika alla och inte skaffa vänner" och sedan: "Ibland dömer de mig för att jag inte börjar konversera".

Sedan finns det de som tycker annorlunda och menar att situationer av det här slaget också hjälper barn att få vänner eller att det åtminstone skulle göra dem mer lugna att veta att deras mamma eller pappa pratar med kompisarnas föräldrar. "Jag gör en liten uppoffring så att min son blir bjuden på fester", säger en användare. Alla är trots allt fria att göra sina personliga val och om de inte känner för det kan de bestämma sig för att undvika sociala sammanhang och borde inte dömas för detta.

Vad tycker du?

Advertisement