"Jag har valt att vara en hemmafru i 50-tals stil så mina uppgifter är att laga mat, ta hand om barnen och städa huset"

sofia

23 Januari 2023

"Jag har valt att vara en hemmafru i 50-tals stil så mina uppgifter är att laga mat, ta hand om barnen och städa huset"
Advertisement

År efter år har samhället förändrats och de traditioner, vanor och sätt att leva som en gång tillhörde normen har genomgått stora förändringar. Vi har alltså blivit vana vid nya moden ur klädessynpunkt, vid olika kommunikationsformer och i synnerhet vid en modern uppfattning om "roller" inom varje sektor.

Tack vare frigörelse och förståelsen för att det inte finns några skillnader i rättigheter och skyldigheter mellan män och kvinnor, har den kvinnliga figuren flyttat sig allt längre bort från den stereotyp som såg henne förutbestämd att uteslutande ägna sig åt familjen och hemmet. Det finns dock de som inte håller med och har bestämt sig för att en lite retro livsstil är den rätta för dem. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken.

via Daily Mail

Advertisement
lex.delarosa/Instagram

lex.delarosa/Instagram

Alexia Delarosa är en 29-årig mamma som bor i San Diego, USA, med sin familj. Kvinnan har blivit känd på webben för att ha valt att gå med i en rörelse, Tradwife, som försöker återuppliva kvinnans roll som hemmafru. Faktum är att trots att det moderna samhället har vant oss vid en idé om den kvinnliga figuren som självständig och vars enda roll inte är att ta hand om familjen, är detta inte fallet för dem som tillhör denna grupp.

Den här mamman, tillsammans med så många andra, har bestämt att det är så mycket bättre att leva som det var på 50-talet och föredrar att hennes man Matthew, 37 år gammal, åker till jobbet varje morgon medan hon stannar hemma. Att städa, förbereda luncher och middagar och ta hand om barnen är hennes huvudsysslor. Men varför valde hon att göra detta?

lex.delarosa/Instagram

lex.delarosa/Instagram

Mamma Alexia säger: "Jag saknade en mammafigur mycket när jag var liten. Min mamma jobbade och tyckte om att gå ut på kvällen med sina vänner, och jag såg henne för lite. Jag vill inte att samma sak ska hända i min familj. Jag föredrar att leva som man gjorde på 1950-talet, en period då män var de som lämnade hemmet, medan en kvinnas syfte i livet uteslutande var att ta hand om hus och barn”.

En bekännelse som får många att rynka på näsan, men som tvärtom verkar delas av många kvinnor och många män. Faktum är att många, inklusive Matthew, är benägna att tycka att kvinnors roll inom familjeenheten är den och att det är bra att återskapa en del traditioner.

"När jag väntade vårt första barn, bestämde min man och jag tillsammans att jag skulle stanna hemma och lämna mitt jobb - förklarar hon - Till en början arbetade jag med ett hembakningsföretag, men när vårt andra barn föddes kände jag att tiden inte skulle räcka till och att jag föredrog att bara vara hemma och ta hand om dem”.

Advertisement
lex.delarosa/Instagram

lex.delarosa/Instagram

Många användare har kritiserat det och "anklagat" henne för att gå tillbaka i tiden och på något sätt förstöra flera år av historisk utvekling. Tydligen låter sig Alexia dock inte avskräckas och älskar att göra det hon ser i dåtidens filmer. "Jag älskar de där fruarna som är så uppmärksamma - förklarar hon - jag gillar det, det är så romantiskt och jag vill att det ska vara likadant i mitt hus".

Skulle du någonsin kunna tänka dig att bygga upp ditt familjeliv på det här sättet?

Advertisement