Två tvillingar firar sin 100-års dag: "Vi har alltid gjort allt tillsammans sedan dagen då vi föddes"

av sofia

31 Januari 2023

Två tvillingar firar sin 100-års dag: "Vi har alltid gjort allt tillsammans sedan dagen då vi föddes"
Advertisement

Bandet mellan bröder och systrar är något unikt och obeskrivligt, men när det kommer till tvillingar skapas det ofta en ännu mer speciell relation. Norma Matthews och Edith Antoncecchi vet detta mycket väl, två enäggstvillingar som också lyckades ha väldigt lika liv: de båda gifte sig samtidigt, bildade familj och flyttade 1995 till Florida tillsammans. Dessutom firade de nyligen sin 100-årsdag. Systrarna har blivit riktiga kändisar i den lilla staden St Petersburg i USA, där de bor tillsammans i en husbil.

via Washington Post

Advertisement

Norma och Edy föddes den 23:e december 1921 i Revere, Massachusetts. De har delat på allt sedan födseln, även sängen. I skolan klädde de sig lika och njöt ibland av att förvirra lärarna genom att byta plats med varandra. De brukade bråka då och då, men deras mormor sa till dem: "Om du stoppar en slant i fickan, klirrar det inte. Om du stoppar två slantar i fickan, klirrar det." Systrarna är väldigt lika i allt, men deras intressen är lite olika: Norma älskar att rita, medan Edy spelar piano. Under uppväxten blev Norma frisör och Edy valde en karriär som sjuksköterska.

1943 gifte Edy och Norma sig med sina respektive makar inom tre månader efter varandra och båda födde sitt första barn 1944. För första gången levde de åtskilda, men bara i ett år. Under de följande fem decennierna lyckades de leva så nära varandra som möjligt. 1995 bestämde tvillingarna sig för att flytta till Florida tillsammans och bo tillsammans igen i en husbil där de fortfarande bor än idag, omgivna av sina nära och kära. De tycker om att gå i kyrkan och till den närliggande pensionärsklubben.

Advertisement

För att fira hundraårsjubileet samlades mer än 50 familjemedlemmar för att fira tvillingarna på en italiensk restaurang. Till dem som frågar vilken deras hemlighet för att bli så långlivade är svarar de: "Drick inte, rök inte och lev ett ärligt liv för att komma till himlen. Det finns bara bra eller dåligt, så förlåt andra och var konsekvent för ditt eget bästa".

Värdefulla råd som kan visa sig vara användbara för alla, oavsett livslängd.

Advertisement