Vid 85-års ålder arbetar den här änklingen fortfarande för att kunna hjälpa sina barnbarn, men ett slumpmässigt möte förändrar hans liv

av sofia

15 Mars 2023

Vid 85-års ålder arbetar den här änklingen fortfarande för att kunna hjälpa sina barnbarn, men ett slumpmässigt möte förändrar hans liv
Advertisement

Många inbillar sig att de kan nå den eftertraktade pensionsåldern och njuta av lite välförtjänt vila, kanske tillsammans med sin partner, men tyvärr kan ödet ibland vara riktigt orättvist. Wendall Gill från Lexington, Kentucky, USA vet detta mycket väl. Han och hans fru Della hade varit gifta i 63 år och varit tillsammans sedan de var tonåringar.

Mannen hade arbetat på en McDonalds i staden i 44 år och under en ledig dag bestämde han sig för att äta frukost med sin fru på restaurangen där han arbetade. Medan de väntade på sin beställning sa Della till sin man att hon skulle på toaletten. När han inte såg henne komma tillbaka och efter att ha väntat länge bestämde sig Wendall för att kolla vad som hade hänt.

via People

Advertisement

What a great story on our friend and McDonald's employee, Wendall Gill, who has been a member of the Graviss Family...

Pubblicato da McDonald's su Lunedì 4 gennaio 2016

Della, 83, hade plötsligt känt sig dålig och hon fördes till sjukhuset, men det räddade henne inte från hennes öde och hon avled några dagar senare och lämnade Wendall med ett brustet hjärta. Istället för att ta ledigt från jobbet för att sörja och hedra sin hustrus minne fortsatte mannen arbeta som servitör och vaktmästare. Det var hjärtskärande att se honom så här, men han hade inte råd att sluta sitt jobb.

Wendall var tvungen att ta hand om två barnbarn med särskilda behov som han och Della hade adopterat några år tidigare: John Columbia, 33, och Justin Gill, 20. En månad efter Dellas död stötte Wendall på en gammal vän och före detta McDonalds-anställd, Todd Oldfield, som hade stannat till vid snabbmatsrestaurangen för att äta lunch. De två hade träffats några årtionden tidigare när Todd fick sitt första jobb.

Advertisement

We are honoring our crew members for People Week this week! We had the opportunity to reward Wendall Gill who has been...

Pubblicato da McDonald's su Martedì 15 settembre 2015

När han fick veta vad som hade hänt, bestämde sig Todd – som hade blivit finansiell rådgivare – för att göra något för att hjälpa sin vän, så han delade historien på sociala medier och öppnade en insamling på nätet: "Wendall är förkrossad, helt förstörd. Han måste fortsätta arbeta på den restaurangen, i det här badrummet, för att städa det varje dag. Han har inga pengar, men han måste fortsätta...han måste hålla sig stark", skrev han på crowdfunding-sidan.

På mycket kort tid lyckades användarna samla in hela 75 000 dollar. Wendal kände sig överväldigad av tacksamhet mot sin vän Todd och alla människor som hade hjälpt till att ge honom och hans barnbarn lite andrum. Men detta är inte allt, för att få Wendall att känna sig mindre ensam och uppskattad för sina ansträngningar under årtiondena, bestämde sig Todd för att anordna en "tacksägelsefest" i en kyrka nära McDonald's. Mannen fick kramar och uppmuntrande ord från vänner, familj och främlingar: "Jag har inga ord för att tacka Todd och er alla för den enorma kärlek och hjälp jag har fått. Jag kommer aldrig att glömma det", sa mannen.

Ödet ger oss ibland tråkiga överraskningar, men det vet ofta även hur det ska få oss att le igen, kanske genom att anordna möten med speciella människor, precis som i det här fallet.

Advertisement