Sedan 7 år tillbaka tar hon hand om sin 96-åriga mormor för att inte lämna henne ensam på ett ålderdomshem (+VIDEO)

av sofia

11 Mars 2023

Sedan 7 år tillbaka tar hon hand om sin 96-åriga mormor för att inte lämna henne ensam på ett ålderdomshem (+VIDEO)
Advertisement

Var och en av oss under livet bildar mer eller mindre djupa band med andra människor. Det finns de som har en utmärkt relation med sina föräldrar och kan prata med dem om vad som helst, och de som å andra sidan skapar en speciell relation med en bror eller syster eller, varför inte, med en vän. Och så finns det de som aldrig någonsin skulle kunna klara sig utan alla familjers stöttepelare: mor- och farföräldrar. Det är de som med sin erfarenhet och visdom alltid vet hur de ska vägleda oss i rätt riktning och att ha dem vid din sida är en av de största rikedomarna man kan ha.

Den unga huvudpersonen i den här berättelsen vet något om den saken, som har en nära relation medsin mormor och aldrig har glömt vad hon gjorde när han var liten och ville återgälda på alla sätt.

via La Guia del Varon

Advertisement
chrispunsalan/Instagram

chrispunsalan/Instagram

Chris Punsalan är en 20-årig influencer som har gjort sig känd för allmänheten inte bara för att ha delat sina musikvideor, utan också och framför allt för den speciella relation han har med sin söta mormor. Kapam Pangan är 96 år gammal och, precis som för de flesta som når denna ålder, behöver hon hjälp med allt hon gör under dagen.

Vi vet dock mycket väl hur hektiskt livet har blivit och hur lite tid det finns att ägna oss åt det vi gillar och även åt våra känslor. Detta är en av anledningarna till att familjer ofta inte kan ta hand om sina äldre och på något sätt tvingas vända sig till specialiserade strukturer. Vilket Chris absolut inte ville behöva göra och därför beslöt sig för att med all sin kraft ta hand om sin mormor.

Advertisement
chrispunsalan/Instagram

chrispunsalan/Instagram

Under flera år har den unge mannen ägnat sig åt sin mormor och har filmat många söta stunder tillsammans där han visar hur mycket arbete han lägger på att ta hand om henne. Efter att ha nått nästan 100 år ökar behoven och hans mormor kan inte längre ta hand om sig själv, så hennes barnbarn gör allt. I flera klipp kan de ses småprata tillsammans, han hjälper kvinnan att äta lunch, eller sköter hennes dagliga hygien och sist men inte minst tar han henne till sängs, alltid bärande henne i famnen som en prinsessa.

Det finns många ögonblick då mormorn ler och tackar sitt barnbarn för allt det han gör. Faktum är att om vi tänker efter är det inte alla som gör ett liknande val, som bestämmer sig för att ta hand om en äldre person många timmar om dagen istället för att överlåta detta arbete till ett ålderdomshem. Vi tenderar felaktigt att vara benägna att tro att unga människor är ytliga, att de bara tänker på att roa sig - eftersom det också är rätt med tanke på deras ålder - men Chris är beviset på att även unga människor kan visa medkänsla och besluta sig för att göra det som är rätt.

"Jag skulle aldrig ha tillåtit min mormor att bo någon annanstans än hemma - förklarar killen - Hon har alltid stått mig nära och jag vill återgälda henne. Hon kan inte röra sig och behöver mig för allt, men hon ser alltid på världen med positiva ögon och detta enligt min mening hjälper mycket."

En känsloladdad berättelse om ren altruism som hedrar denna unge man och återställer hoppet för framtiden. Vi är lyckliga över att ha fått lära känna henne och att återigen ha lärt oss att kärlek och vänlighet är grundläggande i alla människors liv.

Advertisement