En pappa skriver ett brev till sin avlidna son och hans ord är gripande och definitivt värda att läsa

av sofia

04 Juli 2023

En pappa skriver ett brev till sin avlidna son och hans ord är gripande och definitivt värda att läsa
Advertisement

Våra nära och kära är det viktigaste i världen, oavsett vad. Trots detta fokuserar vi ofta enbart på framtiden och ekonomiskt välbefinnande, och glömmer att sann tillfredsställelse ligger i att ha en kärleksfull och sammanhållen familj.

Vi bör ägna vår tid åt att skapa minnen med de människor vi älskar, i vetskapen om att det kan vara sista gången vi gör det. En man som arbetade hårt varje dag för att säkerställa bästa möjliga levnadsstandard för sin familj tvingades inse detta "den hårda vägen".

via Upsocl

Advertisement
LinkedIn - J.R. Storment

LinkedIn - J.R. Storment

JR Storment, grundare av ett teknikföretag, fick ett telefonsamtal med den sorgliga nyheten att hans son Wiley hade gått bort i sömnen på grund av komplikationer relaterade till en mild form av barndomsepilepsi. Vid tidpunkten då samtalet kom var Storment i en konferens med 12 andra personer. Tidigare hade han pratat med sina kollegor om hur mycket han hade velat planera en semester sedan Wiley och hans tvilling föddes. Nu anser han att de åtta åren var "bortkastade".

Efter att ha fått nyheten lämnade JR omedelbart sitt kontor och begav sig hem. Han fick vänta två och en halv timme för att kunna ta farväl av sin son privat, eftersom rättsläkaren var tvungen att utföra rutinkontroller innan han släppte kroppen. "Vi stod där med honom i cirka 30 minuter och smekte honom över håret, innan de kom med en bår för att ta bort honom. Jag höll hans hand och hans panna genom väskan när de bar honom uppför uppfarten", berättar han.

Pappan bestämde sig för att dela med sig av sin erfarenhet i ett öppet brev publicerat på LinkedIn, där han ger råd till alla föräldrar: "Mitt råd är att krama dina barn, spendera mer tid med demk och inte jobba sent. Jag kan tänka mig att många av er har möten hela dagen med era kollegor, men har du schemalagt tid med dina barn regelbundet? Om det finns en läxa att lära sig av denna sorgliga berättelse är det att påminna andra och mig själv om att inte glömma bort det som verkligen betyder något."

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"När jag satt och skrev det här inlägget kom min son, Oliver, och bad om min uppmärksamhet. Istället för att som vanligt säga "nej", slutade jag skriva och frågade om jag kunde leka med honom. Han blev glatt överraskad av mitt svar och vi knöt an på ett sätt som jag skulle ha gått miste om annars. De små sakerna spelar roll. En positiv sida av denna tragedi är att min relation med honom har blivit bättre", fortsatte han.

"Livet är kort och vi kan inte slösa bort det på enbart arbete. Vi vet aldrig om vi vaknar imorgon eller hur länge vi har kvar att leva. Tänk alltid på att dina barn är det viktigaste i världen och de ska alltid vara din högsta prioritering. Skapa underbara minnen med dem som kommer att vara för evigt. Gå aldrig och lägg dig utan att berätta för dem hur mycket du älskar dem", avslutade pappan.

Den tragiska upplevelsen har dock gett JR och hans fru ett starkare band med sin överlevande son och gjort dem mer medvetna om vikten av kvalitetstid med familjen, vilka båda är värdefulla lärdomar som aldrig bör underskattas.

Advertisement