Hon är bara 9 dagar gammal när hon blir övergiven framför en affär, men 23 år senare får hon ett brev med en förklaring och en ursäkt

av sofia

21 Mars 2023

Hon är bara 9 dagar gammal när hon blir övergiven framför en affär, men 23 år senare får hon ett brev med en förklaring och en ursäkt
Advertisement

Ofta finns det en tendens att bedöma vissa situationer för hastigt, utan att ens försöka ta reda på vad som driver en person till att fatta ett svårt beslut, och på så sätt fråntas de möjligheten att få förlåtelse om de gjort ett misstag. Men lyckligtvis har vissa människor förmågan att vara så öppna mentalt att de försöker förstå orsakerna bakom vissa handlingar trots att det kan verka omöjligt och erbjuder en andra chans, om den förtjänas.

Ett exempel på en sådan person är Zoe Halbeisen, en 23-årig ung kvinna som blev övergiven av sina föräldrar när hon var bara nio dagar gammal utanför ett varuhus i staden Changzhou i Kina.

via Amomama

Advertisement

Några butiksanställda hittade henne insvept i filtar och lämnade in henne på ett barnhem och berättelsen delades av några lokaltidningar, som gjorde en mycket förhastad bedömning av berättelsen och påstod att föräldrarna inte ville ha den lilla tjejen. Zoe växte därför upp med denna tro. Vid tre års ålder adopterades hon av ett amerikanskt par: Valli och Stephen Halbeisen från Charlotte i Michigan. När familjen fick reda på historierna om barnet från tidningarna släppte de alla tankar på att kontakta Zoes biologiska föräldrar.

Den lilla flickan växte upp lycklig även om hon ibland kände ett behov av att veta mer om sina rötter. Efter 23 år från dagen för övergivandet fick Zoe ett brev från sina biologiska föräldrar, som avslöjade den verkliga orsaken till hennes sorgliga övergivande. I verkligheten hade de ingen avsikt att ge upp henne, men de hade redan en dotter och Zoes födelse bröt mot den tidigare regeringsregeln som krävde ett barn per familj.

Straffet för denna överträdelse var mycket höga böter och eftersom de inte kunde betala det skickade de iväg henne för ett bättre liv. De ångrade sig dock direkt. När de lyckades spåra upp henne var det redan för sent och barnhemmet vägrade lämna tillbaka Zoe och ingen avslöjade någonsin sanningen för henne. Efter hennes adoption gav hennes föräldrar inte upp och fortsatte att leta efter henne, tills de till slut hittade hennes adress och skickade brevet till henne med en ursäkt och alla förklaringar hon hade rätt till.

Advertisement

Wouldn't be here without them. PC: Payton Halbeisen

Pubblicato da Zoë Halbeisen su Lunedì 14 maggio 2018

Zoe var så lycklig över att ha hittat sina rötter och startade genast ett videosamtal för att träffa sina biologiska föräldrar och fick veta att hon har två systrar, en äldre och en yngre. Zoes adoptivföräldrar och hennes pojkvän övertygade henne att åka till Kina för att träffa sin ursprungsfamilj personligen, så den unga kvinnan organiserade resan: "Alla bitar hamnade plötsligt på plats", berättar hon.

Väl där gick Zoe till varuhuset där hon hittades av de anställda. Byggnaden rymmer nu ett hotell, men den unga kvinnan möttes av ett 20-tal anställda som arbetade i butiken den dagen: "Det var mer än 20 personer. Det fanns en elektrisk skylt på hotellet där det stod: "Välkommen hem Zoe", och den var dessutom på engelska", berättar hon. Mötet med hennes biologiska föräldrar och hennes systrar var mycket känsloladdat och den unga flickan knöt omedelbart en med alla sina släktingar.

En berättelse med ett lyckligt slut som lär oss hur viktigt det är att inte döma andra direkt. Innan vi gör det måste vi alltid försöka förstå orsakerna bakom och sedan dra våra slutsatser.

Advertisement