Han sitter och jobbar på ett café och klagar över att ett barn är för högljutt, men mamman ger honom svar på tal

av sofia

28 Mars 2023

Han sitter och jobbar på ett café och klagar över att ett barn är för högljutt, men mamman ger honom svar på tal
Advertisement

I vardagen möter vi många olika verkligheter. I vår dagliga rutin träffar vi ofta många olika människor och några av dessa är bara enkla bekantskaper för oss.

För att leva på ett smidigt sätt är respekt mot andra människor grundläggande i samhället. Däremot kan situationer och händelser uppstå som kan ge upphov till motstridiga åsikter och leda till verkliga konflikter. Detta är exakt fallet i den historien vi nu ska berätta för dig.

via Mumsnet

Advertisement
pxhere - Not the actual photo

pxhere - Not the actual photo

En mamma hamnade i en knepig situation på en offentlig plats. Kvinnan var inne på ett café och åt frukost med sitt lilla barn. Efter några minuter märkte hon att en man som inte satt särskilt långt ifrån dem blängde irriterat på henne.

Stället var ganska trångt med tanke på klockslaget och det kom och gick mycket folk som åt frukost och sedan gick till jobbet. Det liv och rörelse där inne vilket var oundvikligt och helt klart berättigat, det var ju trots allt en offentlig plats som erbjuder en tjänst så lite röra är ju inget konstigt.

Mannen, som var välklädd, var mitt uppe i ett arbetsmöte via sin bärbara dator med hörlurar. Ändå var mamman säker på att något var fel och att den personen var irriterad på henne.

Advertisement
Andrea Piacquadio/Pexels - Not the actual photo

Andrea Piacquadio/Pexels - Not the actual photo

Faktum är att mannen ofta lyfte huvudet från sin bärbara dator och stirrade irriterat på kvinnan. Då och då himlade han till och med med ögonen och fnyste högt. Mamman gissade alltså att mannen var irriterad över det ljuden som hennes barn orsakade, men barnet lekte faktiskt bara och nynnade glatt, men utan att skrika det minsta och gjorde garanterat inte mer ljud än de andra personerna där inne som konverserade med varandra. Till slut konfronterade kvinnan honom, trött på mannens uppenbara irritation: "Vet du vad, om du är irriterad på oss, vill jag bara påpeka att du är inne på ett café och inte på ett kontor".

Den rasande mannen flög upp utan att säga ett ord och gick därifrån på jakt efter ett ledigt bord som var längre bort från den kaotiska situationen. Men han hade otur och fick snart luta sig tillbaka i sin gamla stol och stirrade på mamman med ögon fulla av förakt.

Visst har spridningen av distansarbete skapat alternativa arbetsplatser vilket ger arbetarna större frihet på "var" de kan arbeta, men kan detta enligt din åsikt motivera ett sådant beteende?

Advertisement