Han blir osams med sin vän för att han inte vill ha hundar i huset: "Jag bryr mig inte om din tjej behöver det"

av sofia

09 Maj 2024

Han blir osams med en vän för att han inte vill ha hundar inomhus
Advertisement

Det finns många anledningar till att hunden ofta kallas "människans bästa vän". Det är inte bara för att den kan vara en kärleksfull och lojal följeslagare, utan också för att det rör sig om ett djur som kan vara en ovärderlig tillgång för människan.

Det finns polishundar, ledarhundar för synskadade, sök- och räddningshundar med mera: ibland kan en hund inom dessa områden rädda ett liv. Detta är precis vad som hände i historien om en tjej som vi nu kommer att berätta för dig, synd bara att hon hamnade i konflikt med en husägare som hade väldigt låg toleransnivå när det gäller hundar...

via Reddit

Advertisement

Berättelsen från killen som organiserade festen

Freepik

Det var just husägaren som delade med sig av händelseförloppet. Han hade vänt sig till ett forum på Reddit för att be om användarnas åsikter om sitt beteende under en fest.

En 29-årig man hade planerat att hålla en trevlig sammankomst hemma. Alla hans vänner och gäster kände till hans avsky för husdjur: "Jag tycker inte om hundar eller katter. Jag anser dem vara smutsiga och vill inte ha något med dem att göra", förklarade han.

Han hade aldrig trott att han skulle stöta på problem med detta eftersom alla hans gäster kände till hans åsikter

Men en vän till honom kom med en hund. För att vara mer exakt hade vännen nyligen börjat dejta en ny tjej som av medicinska skäl behövde ha med sig hunden för sin hälsa. När mannen såg hunden bleknade han omedelbart.

Advertisement

Bråket mellan killen och hans kompis

Freepik

"Varför har du tagit med en hund hem till mig? Du vet att jag är allergisk mot djur," sa 29-åringen argt. Hans vän förklarade då situationen: "Det är en assistanshund, min flickvän behöver den. Jag tänkte att du skulle göra ett undantag i detta fall," svarade han.

Husägaren var dock inte förtjust i idén att ha hunden i sitt hem: "Om det är nödvändigt kan hunden vara i garaget med luftkonditioneringen på," föreslog 29-åringen för att gå sina gäster till mötes. Men hunden var nödvändig för att övervaka den unga kvinnans diabetes och fick inte lämna hennes sida.

Det slutade med att paret blev tvungna att lämna festen, upprörda. Husägaren undrade om han hade gjort ett misstag. Nu återstår det att se vad Reddit-användarna tycker.

Kommentarerna från användarna på Reddit

Freepik

"Enligt min åsikt hanterade alla situationen dåligt: din vän borde definitivt ha rådgjort med dig innan han tog med sin flickvän och förklarat att hon behövde en medicinsk hund. Å andra sidan, om du verkligen inte kunde acceptera hundens närvaro, borde du visat mer förståelse och empati mot dem," skrev en användare som fick många interaktioner och positiva kommentarer av läsarna.

"Jag håller med värden: tjejen var inte en inbjuden gäst och därför var det inte obligatoriskt att acceptera hennes 'tillstånd'. Det var snarare hennes vän som betedde sig själviskt genom att bara dyka upp så där, trots att han kände till värdens önskemål," fastslog en annan.

Andra användare har betonat att en hund kan hjälpa till att kontrollera blodsockernivåerna, men det är inte jämförbart med en medicinsk apparat som kan utföra denna funktion så enligt dem kunde tjejen ha accepterat den kompromiss som den 29-årige värden erbjöd. Vem anser du har rätt?

Source:

Reddit

Advertisement