Den här kvinnan går bara ut med män som har högre lön än hon har: "Jag förtjänar en rik man"

av sofia

28 Juni 2023

Den här kvinnan går bara ut med män som har högre lön än hon har: "Jag förtjänar en rik man"
Advertisement

Dejting är ett bra sätt för att träffa nya människor, särskilt en person som du är intresserad av att skapa en relation med. Ofta ger ett möte liv åt en romantisk bekantskap som vid ömsesidigt välbefinnande skulle kunna utvecklas till en parrelation. Men att långsamt lära känna varandra, sakta upptäcka varandra, kan även lyfta fram viktiga aspekter om den andra parten som starkt kan påverka relationen.

Detta är vad huvudpersonen i den här historien kom fram till som gjorde ett löfte till sig själv: att aldrig mer gå ut med en man som tjänar mindre än vad hon gör.

via Dailymail

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Samanta Scott, 51 år gammal, är en framgångsrik kvinna och har därför bestämt sig för att hon "bara vill ha det bästa i livet". Hennes nya filosofi är att inte ens tacka ja till en dejt med någon som hon är säker på inte tjänar tillräckligt med pengar enligt hennes standard. Men det har inte alltid varit så.

Faktum är att kvinnan vid mer än ett tillfälle har gått ut på dejt med män med blygsamma inkomster och säger att hon ångrar det valet: "Min senaste pojkvän, Ben, var 10 år yngre än jag och hade inga professionella ambitioner. För honom var jobbet bara något som tillät honom att kunna njuta av helgens lugn och åka och campa på sommaren. Det fanns dock en bra personkemi mellan oss, vi kom väldigt bra överens och jag älskade honom verkligen."

Ändå var deras relation dömd att misslyckas, trots att de trivdes ihop och hade mycket gemensamt. Varför?

Advertisement
Emilio I. Panizo/Flickr - Not the actual photo

Emilio I. Panizo/Flickr - Not the actual photo

Eftersom Samantha söker efter en livsstil på en annan nivå krävde hon en annan typ av välbefinnande, en högre standard än den Ben hade råd med: "Han var inte på min nivå. När vi skulle gå ut och äta var han mer en sådan som väljer billig mat som "allt du kan äta"- erbjudanden, medan jag är en finskmakare. När vi skulle planera en helg tillsammans letade han efter det mest prisvärda alternativet, men jag ville ha komfort och lyx".

Kort sagt var den enda verkliga problematiken mellan dem av ekonomisk karaktär och kvinnan förklarade att hennes "planer" upprepade gånger hade misslyckats på grund av bristande ekonomiska resurser från hennes ex-partners sida. Hon kände sig därmed tvungen att fatta ett beslut: "Om han tjänar mindre än jag kommer jag inte ens att tacka ja till en första dejt."

Samantha tar denna gyllene regel på största allvar. För närvarande, innan hon går ut med någon, kontrollerar hon den personens sociala medier, och verifierar sedan att han arbetar där han säger att han arbetar genom att ringa hans kontor och ta reda på vilket arbete han verkligen har. "Om jag till exempel skulle få reda på att en person äger ett företag, skulle jag boka ett möte med dem." förklarar kvinnan.

Så det räcker helt enkelt inte att med att komma bra överens och tycka om varandra, kärleken måste vara i kombination med goda ekonomiska möjligheter. Vad tycker du om det här?

Advertisement